Induktiosilmukkajärjestelmät

Induktiosilmukka – apuväline kuulolaitteiden käyttäjille

Induktiosilmukka on kuulokojeen käyttäjälle suunniteltu kuuntelun apuväline, joka siirtää magneettikentän välityksellä äänen suoraan kuulolaitteen vastaanottokelaan sopivalla voimakkuudelle ilman häiriöitä siten, että huono akustiikka tai taustahäly ei huononna kuuluvuutta. Induktiosilmukka voidaan asentaa kiinteästi osana muuta äänentoistojärjestelmää tai se voi olla myös kannettava.
 

Palvelusilmukka

Asiakaspalvelutilanteiden avuksi tarkoitettu palvelupistesilmukka on induktiojärjestelmä erilaisiin palvelu- ja neuvontapisteisiin. Silmukoiden vahvistus on mitoitettu niin, että ympäristössä muut kojeen käyttäjät eivät kuule keskustelua.

 

Mobiili-induktiosilmukka

Mobiili-induktiosilmukkajärjestelmä on tilapäiseen käyttöön tarkoitettu kannettava induktiosilmukkajärjestelmä, joka on helposti siirrettävissä kulloinkin tarvittavaan tilaan. Se on tarkoitettu käytettäväksi tiloissa, joihin ei ole kiinteästi asennettu induktiosilmukkajärjestelmää. Mobiili-induktiosilmukka on helppo ottaa käyttöön ja helppo siirtää pois käytön jälkeen.

Mobiilisilmukkajärjestelmä on kustannustehokas vaihtoehto kiinteästi asennetulle järjestelmälle silloin, kun induktiosilmukkajärjestelmää tarvitaan tilapäisesti esim. kokousta tai muuta tilaisuutta varten, mutta tarve ei kyseisessä tilassa ole jatkuvaa. Samoin, jos tilat vaihtuvat usein, ei ole mielekästä asentaa kiinteää järjestelmään useisiin tiloihin tilapäistä käyttöä varten.

 

Induktiosilmukoihin liittyvät määräykset ja velvoitteet

Suomen Rakennusmääräyskokoelma (F1) ja Esteetön rakennus -standardi (SFS-EN 60118-4) määrittelevät ja velvoittavat induktiosilmukoiden tai vastaavien äänensiirtojärjestelmien käytön kokoontumistiloissa, joissa on äänentoisto. Tällaisia tiloja ovat esim. katsomot, auditoriot, juhla- ja kokoustilat, ravintolasalit, opetussalit ja -luokat. Standardissa määritellään induktiosilmukan laatukriteerit, mittausmenetelmät ja merkinnät. Samat määritykset löytyvät myös palvelupistesilmukoille.

Myös yhdenvertaisuuslaki edellyttää, ettei ketään syrjitä vamman tai sairauden vuoksi, vaan palvelut on oltava kaikkien saatavissa.

 

Tarjoamme

  • kaikki äänentoistoon liittyvät ratkaisut
  • induktiosilmukkavahvistimet ja tarvikkeet
  • induktiosilmukoiden suunnittelu-, mallinnus-, asennus-, kartoitus- ja ylläpitopalvelut
  • asennuspalvelut, tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella
  • räätälöidyt järjestelmien ylläpitosopimukset

 

Suunnittelu, konsultointi ja laatukartoitukset

Yhteistyökumppanimme Qlu Oy on kehittänyt ja patentoinut palvelun, jonka avulla induktiosilmukan laatu kartoitetaan SFS-EN 60118-4 standardin mukaisesti - riippumattomasti ja luotettavasti. Teemme silmukoiden suunnittelua, konsultointia ja kartoituksia yhteistyössä Qlu Oy:n kanssa. Lue lisää »

Lataa esite: Yleisötilojen ääniratkaisut kuulokojeen käyttäjille (pdf) »

 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Lönnberg Riku

Myyntipäällikkö,
Safety

050 351 3902

richard.lonnberg [at] studiotec.fi

Kambouris Jaana

Myyntikoordinaattori

044 779 3248

jaana.kambouris [at] studiotec.fi

Mattila Hannu

Järjestelmäsuunnittelija,
yksikön päällikkö

040 483 5321

hannu.mattila [at] studiotec.fi

Tuotemerkit