JBL Professional - Saliääni- ja elokuvateatterikaiuttimet sekä elementit

JBL on amerikkalainen audioalan yhtiö, joka on osa Harman Internationalia. JBL Professional tuottaa ammattimaisia audiolaitteita studioille, teattereille, kiertueille, tuotantotaloille ja DJ-markkinoille sekä elokuvateattereihin.

 

 

James B. Lansing perusti JBL:n vuosi sen jälkeen kun lähti Altec Lansing Incorporatedin varatoimitusjohtajan paikalta vuonna 1945. Yhtiö perustettiin 1. lokakuuta 1946, ja nimeksi tuli ensiksi Lansing Sound, Incorporated. Myöhemmin nimi muutettiin muotoon James B. Lansing Sound, Incorporated. Ensimmäiset tuotteet olivat malli D101, joka oli 15" kartiokaiutin ja D175, HF-Driveri. D175 pysyi JBL:n luettelossa aina 1970-luvun loppuun asti. Molemmat olivat läheisiä kopioita tuotteista, jotka James B. Lansing oli suunnitellut ollessaan Altec Lansing Incorporatedin palveluksessa. Ensimmäinen tyystin alkuperäinen tuote oli D130, 15-tuumainen kartiokaiutin, jonka muunnos pysyisi tuotannossa seuraavat 55 vuotta.

Vuodesta 1946 JBL on asettanut standardit ammattimaisen äänentoiston alalla. Kun Bruce Springsteen, ja moni muu huippuartisti, lähtee kiertueelle, äänentoistosta vastaa JBL. JBL on sitoutunut tuottamaan ääntä sillä tavoin, kuin artisti haluaa sen kuuluvan. Siksi sinunkin kannattaa valita JBL.

 

 

 

Katso alla "The JBL Story", lyhyt videohistoriikki JBL Incorporated:sta.

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Hautakangas Jyri

Tuotepäällikkö

044 735 8216

jyri.hautakangas [at] studiotec.fi