EN Hätäkuulutusstandardien eroavaisuudet

Hätäkuulutusjärjestelmiä koskevilla EN 54 standardeilla varmistetaan, että laitteet täyttävät tarkasti määritellyn laatutason.

Tällä hetkellä ovat voimassa standardit EN 60849 (järjestelmästandardi), laitestandardi EN 54-4 (virtalähteet) EN 54-16 (vahvistimet) ja EN 54-24 (kaiuttimet). Jos hätäkuulutusjärjestelmä kytketään paloilmoitinjärjestelmän osaksi, on laitteilla oltava edellä mainitut hyväksynnät.

Suunnittelijan kannalta EN 60849 on tärkein noudatettava standardi (uusi päivitetty standardi EN-50849 lausuntokierroksella EU-jäsenmaissa). EN 54-4,-16 ja -24 ovat laitestandardeja, jotka koskevat valmistajaa.

 

Laitteiden hyväksymismerkinnät

Laitteen standardinmukaisuus on helposti tarkistettavissa seuraavasti. Hyväksytystä tuotteesta tulee löytyä alla oleva hyväksymismerkintä, jossa on oltava kaikki vaadittavat tiedot.

Hyväksymismerkintään oikeuttavan sertifikaatin voi myöntää ainoastaan tuotteiden testaamiseen virallisesti sertifioitu testauslaboratorio, joita on Euroopassa tällä hetkellä 13 kappaletta.

 

TOA VM-3000

TOA:n VM-3000 sarjan äänievakuointiin tarkoitetut laitteet täyttävät EN-54-16 standardin.

TOA VM-3000 sarjan tuotteissa on yhdistetty kustannustehokkaasti hätäkuulutusjärjestelmä ja perinteinen kuulutusjärjestelmä. VM-3000 sarja soveltuu pieniin ja keskisuuriin sovelluksiin, kuten kauppakeskuksiin, hotelleihin, vanhainkoteihin, kouluihin ja kuntosaleille ym. Se sisältää äänievakuointijärjestelmistä tutun jatkuvan kaiutinlinjojen monitoroinnin ja sisään rakennetun äänihälytyksen. Järjestelmä on helppo asentaa ja ottaa käyttöön, koska samassa laitteessa on myös kuulutus- ja taustamusiikkitoiminnot tinkimättömällä äänenlaadulla, joka takaa puheen ymmärrettävyyden. VM-3000 sarja on digitaalisesti ohjattu, varustettu digitaalisella äänen miksauksella sekä sisältää korkealaatuisen elektronisen ääniviestin toiston. Laitetta voidaan käyttää helposti suoraan etupaneelin ohjaimilla ja LCD-näytöllä. Käytettävyyttä on myös lisätty PC:ssä toimivalla hallintaohjelmalla, jolla laitteen asetuksia voidaan muuttaa.

Mallisto koostuu kahdesta äänievakuointivahvistimesta ja kahdesta lisävahvistimesta, joiden erona on vahvistinteho.

TOA:n mallistossa löytyy myös EN-54-24 normin täyttäviä kaiuttimia, joissa on metallikotelo estämässä tulen leviäminen kattorakenteista kaiuttimeen. Kaiuttimet voidaan asentaa helposti asennusjousella ja eturitilä on myös helppo sovittaa kaiuttimen asennusaukkoon.

 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Lönnberg Riku

Myyntipäällikkö,
Safety

050 351 3902

richard.lonnberg [at] studiotec.fi

Mattila Hannu

Järjestelmäsuunnittelija,
yksikön päällikkö

040 483 5321

hannu.mattila [at] studiotec.fi

Tuotemerkit