Minnan kasvojenkohotus

Ääni
Äänentoisto / Pro Audio
Äänievakuointi
Toimitila / Yritysratkaisut
02.09.2019

Kauppa- ja viihdekeskus Minna uudisti äänentoistojärjestelmänsä palvelemaan niin äänievakuointia, mainontaa kuin tapahtumatoteutustakin. Kokonaisvaltaisen järjestelmän suunnitteli ja toimitti Studiotec.

Kuopion kuuluisan torin kyljessä sijaitseva Minna on vireän kaupungin kauppakeskuksista vanhin ja perinteikkäin. Kolmeen kerrokseen sijoittuvien noin 30 liikkeen valikoima tarjoaa monipuolisia palveluita niin muodin, hyvinvoinnin, harrastusten kuin ravintoloidenkin muodossa. Ja kun kauppakeskuksen puolella illan tullen alkaa hiljetä, viihdekeskus kutsuu tutustumaan tarjontaansa. Parkkitilojakin on keskuksen alla useammassa kerroksessa.

Minna on kuluneen kesän aikana raikastanut ilmettään monin tavoin – voidaan hyvällä syyllä puhua kasvojenkohotuksesta.

Kauppa- ja viihdekeskuksen äänentoiston kokonaisremontissa uusittiin äänievakuointijärjestelmä keskuslaitteineen, ja kokonaisvaltainen kaiutinratkaisu suunniteltiin palvelemaan samalla kauppakeskuksen markkinointiviestintää ja äänimaailmaa.

Ykköstarpeena oli turvallisuus, mutta rinnakkaiseksi tavoitteeksi nousi laadukas, toimiva mainosäänentoisto”, myyntipäällikkö Jarmo Tuononen Studioteciltä kertoo.

Minnassa molemmat tarpeet saatiin katettua yhdellä TOA:n helppokäyttöisellä ja toimintavarmalla järjestelmällä.

Minna Mononen

Kauppakeskusjohtaja Marja Monosen (kuvassa) mukaan Minnan aiempi, puutteellinen kaiutinjärjestelmä vastasi huonosti niin taustamusiikin, äänimainonnan kuin äänievakuoinninkin tarpeisiin. Uudistuksen jälkeen kuuluvuus on hyvä kaikkien kerroksien yleisissä- ja myymälätiloissa, aina pysäköintikerroksia myöten.

Monosen mukaan asiointi kauppakeskuksessa on entistä miellyttävämpää, kun äänimaailma soi sopuisasti kussakin tilassa. Minnassa haluttiin satsata musiikkiin, joka ei hyökkää päälle.

Musiikki on tänään tärkeä osa asiakaskokemusta ja ihmisten viihtymistä kauppakeskuksessa”, Mononen summaa.

Kauppa- ja viihdekeskus Minna

Studiotec huolehti keskusjärjestelmän asennuksista ja käyttöönotosta, kaiutinasennukset suoritti paikallinen sähköurakoitsija. Muutostöissä kauppakeskuksen yleisiin käytävätiloihin ja yksittäisiin myymälätiloihin tehtiin eriytetyt kaapelilinjat, jotta äänentoistoa voidaan hallita kunkin tilan käyttötarkoituksen mukaan.

Kuopion Minnan uusi järjestelmäkokonaisuus kattaa kauppakeskuksen käytävät, aulat ja avoimet asiakastilat häiritsemättä kuitenkaan kauppojen ja ravintoloiden omaa äänimaailmaa.

Studiotecin yhteistyökumppanina projektissa on monien suomalaisten kauppakeskusten taustamusiikista ja äänimaailmasta vastaava MallVoice. Sen toteuttamien kytkentöjen ja mainosmediatoistimen lisäksi Minnan äänijärjestelmäkeskuksen laitekaapista löytyvät muun muassa Studiotecin toimittamat TOA:n vahvistinmodulit, kuulutuskojeet ja soittimet.

Toa uppokaiutin

Kauppakeskuksen uusitusta yleisäänentoistosta ja evakuointiäänestä huolehditaan lähes neljänsadan TOA:n uppo-, pinta- ja torvikaiuttimen avulla. Osa kaiuttimista on varustettu itsenäisillä voimakkuudensäädöillä. Lisäksi valikoituihin liiketiloihin toimitettiin reilut parikymmentä kotelo- ja puoliuppokaiutinta. Kaikki toimitetut kaiutinmallit täyttävät EN 54 -sertifikaatin mukaiset evakuointijärjestelmiltä vaadittavat määräykset.

Äänijärjestelmän uudistuksen yhteydessä toteutettiin langaton mikrofoniratkaisu kauppakeskuksen yleisötapahtumia varten. Isoon ala-aulaan keskittyvien tilaisuuksien juonto- ja esityskäyttöön toimitettiin AKG:n kapula- ja headset-mikrofonit lähettimineen, ja tapahtumaäänestä huolehditaan suuntaavilla JBL:n pilarikaiuttimilla.

Nyt Minnassa on äänen osalta hyvät valmiudet esimerkiksi asiakasiltojemme ohjelman lisäksi myös kirjakaupan järjestämille kirjailijavierailuille. Langattomien mikrofonien kautta ääni saadaan kuulumaan laadukkaasti kaikkialle sinne, minne sen halutaan kuuluvan”, Mononen kertoo.

JBL pilarikaiutin

Mononen ei löydä Studiotecin toiminnasta moitittavaa, ja kuvailee yhteistyön olleen pulmatonta. Minnan ääniurakkakilpailussa Studiotec erottui edukseen muun muassa kattavien referenssiensä voimalla.

Vaakakupissa painoi paljon se, että Studiotec tuntee niin hyvin kauppakeskusten toimintaympäristön ja on suunnitellut järjestelmiä moniin muihinkin Colliersin manageroimiin kauppakeskuksiin.

Colliers on alan johtava suomalainen toimija, joka hallinnoi noin 20 kauppakeskusta eri puolilla maata.

Kauppa- ja viihdekeskus Minna

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Tuononen Jarmo

Myyntipäällikkö

Enterprise Solutions

050 555 3504

jarmo.tuononen [at] studiotec.fi

"Vaakakupissa painoi paljon se, että Studiotec tuntee niin hyvin kauppakeskusten toimintaympäristön ja on suunnitellut järjestelmiä moniin muihinkin Colliersin manageroimiin kauppakeskuksiin."

Marja Mononen