Crown Audio - Päätevahvistimet ja asennusmikrofonit

Vaatimattomasta alustaan vuonna 1947, Crown Audiosta on kasvanut yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista päätevahvistimien ja mikrofonien valmistajista ammattiaudion markkinoilla. Crownin historia vie takaisin vuoteen 1947 ja Elkhartin kaupunkiin, Indianassa, sekä mieheen nimeltä Clarence C. Moore (1904-1979). Moore, pitkäaikainen radioharrastaja, oli viettänyt alkuvuoden '40s Quitossa, Ecuadorissa työskennellen HCJB:lle, voittoa tavoittelemattomalle kristilliselle lähetystekniikan ja elektroniikan alan organisaatiolle.

 

 

Kokemuksesta viisaampana Moore perusti yhtiön nimeltä International Radio and Electronics Corporationin (IREC) vuonna 1947 ja muutti entisen kanantuotantoyhdistyksen orastavan laitevalmistajan ensimmäiseksi tuotantolaitokseksi. Yhtiön varhaista mainetta rakennettiin kestävien ja kompaktien avokelanauhureiden tuoteperheeseen, jotka olivat suunniteltu toimimaan luotettavasti, ja käytettäväksi syrjäisillä, usein hyvin primitiivisilläkin mailla. Moore aloitti muuttamalla ja parantamalla useita olemassaolevia malleja (kuten Magnecord, Recordio, Pentron ja Crestwood) parina ensimmäisenä vuotena. Mutta jo vuonna 1949 Moore sai patentin uraauurtavaan keksintöön: hän oli kehittänyt maailman ensimmäisen nauhurin jossa oli sisäänrakennettu 15 wattin vahvistin.

Lopulta Mooren vaimo ja perustaja Ruby ehdotti, että "International Radio and Electronics Corporation" oli liian pitkä nimi yritykselle. Koska IREC oli tässä kohdassa tuottanut elektroniputkisia nauhureita tuotemerkeillä "Royal" ja "Imperial", jonka lisäksi tunnuksena näille tuotteille oli käytetty kruunua, hän tunsi, että yhtiö on yksinkertaisesti nimeltään Crown. Tämä sopi myös hänen miehelleen, ja 60-luvulla yhtiön nimi muutettiin muotoon "Crown International, a division of International Radio and Electronics Corporation". Lopulta, vuonna 1975, osakkeenomistajat äänestivät vaihtaakseen yhtiön nimeksi Crown International, Inc.

 

 

Crown Internationalin tutkimuksen ja tuotekehittelyn johtaja Gerald Stanley, joka alun perin liittyi yhtiöön vuonna 1964 teknikoksi ja vahvistinsuunnittelijaksi, kommentoi Crownin menestystä vuosien saatossa. "Näinä aikoina, jolloin muotoilu on kuin keittokirjoista, ja ohjelmistot täynnä vikoja, näyttäisi siltä, että alkeellisinta oppia historiasta on unohdettu", hän sanoo. "Crownin resepti on yksinkertainen: suunnittelemme, rakennamme ja huollamme jokaisen tuotteen asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan tee tuotteesta alansa huipun, se ajaa ihmiset tekemään parasta mitä he ikinä voivat olla."

 

 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Hautakangas Jyri

Tuotepäällikkö

044 735 8216

jyri.hautakangas [at] studiotec.fi