Lakeus Sound luottaa LINA:an

Ääni
Äänentoisto / Pro Audio
24.04.2018

Lakeus Sound iski silmänsä Suomen ensimmäisenä tapahtumatekniikka/rental-yrityksenä Meyer Soundin uuteen LINA-linjasäteilijään. Sen avulla monenlaisten tapahtumien vaatimuksiin räätälöidyn kaiutinkaluston koostaminen onnistuu ennennäkemättömän vaivattomasti.

Kun Lakeus Soundin aiempi vuokrakalusto alkoi olla kypsä vaihtoon, tuumivat yhtiökumppanit Pekko Mustonen (vas.) ja Jyrki Keskinen, että ”tarttis tehrä jotain”.

Teemme hyvin monenlaisia keikkoja, ja on hienoa, jos sama kalusto soveltuu niihin kaikkiin. Halusimme ratkaisun, jonka kanssa ei tarvitse pähkäillä, vaan voisimme viedä keikalle yhden tai 24 samanlaista kaiutinta – tapahtuman luonne sanelisi vain määrän”, Keskinen kertoo.

Äänenlaatu, luotettavuus, pitkäikäisyys, monipuolisuus, joustavuus, skaalautuvuus – siinä argumentteja, jotka vakuuttivat Lakeus Soundin ääniammattilaiset siitä, että Studiotecin edustaman Meyer Soundin uusi LINA-linjasäteilijä oli vastaus tarpeeseen.

Keskisen mukaan on vaikea kuvitella kaiutinjärjestelmää, joka palvelisi paremmin tapahtumatekniikkayrityksen kaksijakoista toimintaa, jossa kesällä tehdään isoa ulkokeikkaa mutta talvikauden kalenteri täyttyy muutaman kaiuttimen kattauksilla hoidettavista muotinäytöksistä, seminaareista ja yritystapahtumista. Nyt voidaan arjen päätyttyä kuormata viikonlopuksi isompi satsi samoja kaiuttimia bändikeikalle jäähalliin – ja kesällä koko kalusto rekkaan ja lähdetään monen tuhannen hengen festareille.

”LINA on järjestelmänä niin selkeä ja simppeli, kun joka kaiuttimessa on vahvistin mukana. Ensimmäistä kertaa uskaltaa kaiutinsetistä sanoa, että tällaista osaa valo- tai videomieskin käyttää”, Keskinen myhäilee.

 

Uusia tuulia keikkarintamalla

Pohjalaiseen luonteenlaatuun ei turha kursailu kuulu – kun päätöksiä tehdään, niitä tehdään kunnolla.

Samassa rysäyksessä LINA-hankinnan kanssa päätettiin, että kaikki kaiuttimemme ovat tästä lähtien Meyer Soundia. Silloin ne sopivat yhteen, kaapelointi on standardoitua ja niin edelleen.

Lakeus Sound hankki LINA-pääkaiuttimia ja niihin sovitettuja kompakteja 750-LFC -subeja ”riittävästi”, ja lisää on kuulemma tulossa. Monitorikalustokin vaihtuu Meyeriksi.

Lakeus Soundin pelinavauksen myötä suomalaiseen keikka- ja tapahtumatuotantoon saatiin nyt uusinta linjasäteilijäteknologiaa kompaktissa koossa: LINA:n vaihevaste ja säröarvot ovat kiitettäviksi todettuja, ja kun jokaisella kaiutinelementillä on oma vahvistimensa ei potku lopu kesken.

Keskisen mukaan LINA onkin otettu todella lämpimästi vastaan Lakeus Soundin asiakkaiden parissa. Meyerin nimi esiintyy aina ulkomaistenkin artistien raidereissa, joten kysyntää riittää nyt ja tulevaisuudessa.

Kun jo yhdestä kaiuttimesta kuuluu tosi lujaa ja selkeällä soundilla, A-sarjankin bändille riittää kuuden kaiuttimen setti – subin päälle tolppaan pari LINA-kaiutinta per puoli, ja sillä hoitaa klubikeikan helposti”, Keskinen tietää.

Tämän voi todistaa käytännössä esimerkiksi nykyhetken suosituimpiin suomalaisartisteihin lukeutuva Juha Tapio. jonka mukana mainittua kokoluokkaa edustava LINA-vuokrasetti kiersi maaliskuussa Lapissa.

Juha Tapion miksaaja  Juha ”Murkku” Merikallio kehuu järjestelmää vuolaasti – miksaajakonkarille suurimpia yllätyksiä oli setin skaalautuminen niin moneen käyttöön ja tilanteeseen. Mainittu ”subi ja kaksi yläkaappia” -asetelma toimi komeasti niin Lapin pienemmissä klubeissa kuin huomattavasti suuremmissakin keikkapaikoissa.

Lapista artisti yhtyeineen jatkoi huhtikuussa koko maan kattavalle konserttisalikiertueelle. Samoista kaiuttimista koostettu hieman suurempi järjestelmä – 2 x subi ja 5 x LINA per puoli  ground stackina – kattoi erinomaisesti muun muassa 800-paikkaisen, loppuunmyydyn Savonlinnasalin.

 

Ripeää rakennusta

Lakeus Soundin LINA-järjestelmässä kaiutinpaketit kulkevat kätevästi Dolly-vaunuissa, joista nostettaessa ne lukkiutuvat ripustukseen keskenään oikeaan kulmaan. 

Kalustoamme käytetään paljon myös paikoissa, joihin kaiuttimia ei pysty ripustamaan. LINA:ssa sama rauta sopii subeihin ja yläkaappeihin molemmin päin, ja järjestelmä soveltuu siten tosi näppärästi sekä stäkkäykseen että ripustukseen”, Keskinen kiittelee suoraviivaista toimintaa lisäten, että pienemmissä kattauksissa ei tarvita edes prosessointiyksikköä, vaan Galaxy 408:lle alkaa tulla käyttöä vasta, kun järjestelmään lisätään esimerkiksi sivu- ja etufillejä.

Magnum-konserniin kuuluva Lakeus Sound toteuttaa tapahtumien, konserttien, kiertueiden ja seminaarien ääni-, valo- ja kuvatekniikkapalveluja koko Suomen alueella. Uutta LINA-kalustoa varastoidaan konsernin Vantaan toimipisteessä – silloin, jos se ei satu olemaan keikalla.

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.