Jackie tarjoilee pitsaa, drinkkejä ja musiikkia – huippulaadulla

Ääni
Äänentoisto / Pro Audio
18.06.2018

Iso Roban uudessa Jackiessa on satsattu ravintolatuotteen lisäksi käyntikokemukseen. Ja yksi käyntikokemuksen elementtejä on soundi – tässä tapauksessa Meyerin soundi.

Kun kerran investoi laadultaan kovan luokan kaiutinjärjestelmään, se maksaa itsensä: kattauksen ei tarvitse olla kookas, se kestää käyttöä pidempään, ja tukikin toimii – jos tarvetta ilmenee.

Iso Roobertinkadun We Got Beef vaihtoi omistajaa, nimeä ja ilmettä viime vuonna, ja sen paikalle Punavuoren kuuluisalle kävelykadulle nousi Jackie, joka tunnetaan huippukokki Antto Melasniemen uusimpana ravintolaluomuksena.

Melasniemi luonnehtii hyvien juomien ja pitsojen ystävien paikkana tunnettua Jackieta ”audiofiilien baariksi” .

Meillä käy ihmisiä, jotka odottavat musiikilta paljon, jolloin on huolehdittava siitä, että pystytään vastaamaan vaatimuksiin”.

Kerrostalon kivijalassa on lisäksi tärkeää, että signaalia pystytään kontrolloimaan jottei se häiritse ravintolassa eikä naapurustossa.

Meyerien luonne itsessään on sellainen, että niitä voi ajaa aika kovaa, eikä soundi ole häiritsevä”, Melasniemi sanoo.

Normaalin aukiolonsa ohessa Jackiessa pidetään paljon yksityistilaisuuksia. DJ-vetoinen levysoitto, jolla on enemmän tausta- kuin biletysmusiikin tehtävä edellyttää äänentoistolta mieluummin korkeaa laatua kuin järjetöntä äänenpainetta.

 

Meyeria pöytään

Jackiesin aiemman järjestelmän ongelmana oli liiallinen suuntaavuus, kaiuttimet eivät toimineet tilassa niin kuin haluttiin. Vanhan kattauksen tilalle etsittiin vaihtoehtoja, joista Meyer Soundilta löytyi se oikea.

Uusi MM-10 AC -subilla täydennetty puolen tusinan Meyer UP-4XP-aktiivikaiuttimen kattaus jakelee ääntä tilaan aiempaa tasaisemmin ja pienemmällä kaiutinmäärällä. Myös soitettavan musiikin monipuolisuus jazzista teknoon nostaa äänentoiston vaatimustasoa, ja Meyerin puolesta puhui sekin, että kaiutin on kooltaan pieni ja muodoltaan huomaamaton.

Järjestelmä tuntuu useassa suhteessa nykyaikaisemmalta kuin monet muut”, Melasniemi summaa luonnehtien Meyer Soundia kaiutinvalmistajana ylipäätään ”mielenkiintoiseksi taloksi”.

Me olemme käyttäneet Meyerin kaiuttimia muissakin ravintoloissamme, joissa niistä on ennestään hyviä kokemuksia.

”Me” on yhtä kuin Melasniemi, Antti Eerikäinen ja Heikki Purhonen. ”Drinkkejä, pitsaa ja musiikkia” tarjoileva Jackie on kolmikon ravintolaryppään uusin tulokas. Muita ovat Kuurna, Ateljé Finne, Pontus, KOM-ravintola sekä Putte’s, joista viimeksi mainitun klubi-illoissa hyödynnetään Meyerin järeämpää CQ1-kaiutinmallia.

 

Kiipparistista kokiksi

Kokkisodastakin tutun Antto Melasniemen (kuvassa) monet muistavat Ville Valon luotsaamasta HIM-yhtyeestä. Melasniemi lopetti kosketinsoittajana HIM:in riveissä ennen yhtyeen kansainvälistä breikkiä, ja on ehtinyt olla ravintola-alalla jo parikymmentä vuotta.

Vaikka Melasniemi onkin julkisuudessa nykyään esillä ravintolabisneksen kautta, hän täsmentää ettei suinkaan ole lopettanut uraansa soittajana. Mahtaisiko muusikkoudella olla tekemistä Melasniemen ravintoloiden soundivaatimusten kanssa?

Varmaan se sieltä tulee. Lisäksi minulla on studio, jossa teen itse edelleen musiikkia, ja olen ollut aikoinaan myös äänimiehenä elokuvissa ja televisiossa”, Melasniemi paljastaa.

Omat vaatimukset äänenlaadusta ovat kovat – ja ilmiö tuntuu vain pahenevan koko ajan”, Melasniemi naurahtaa mutta löytää ilmiölle selityksenkin. ”Mitä enemmän korvat oppivat hyvään, niin totta kai sitä haluaa tilata lisää samaa”.

Ja ettei kenenkään tarvitsisi turhia googlettaa: Antto Melasniemi ja Ultra Brasta sekä Scandinavian Music Groupista tuttu kitaristi Joel Melasniemi ovat serkuksia, miesten isät kun sattuvat olemaan kuuluisat näyttelijäveljekset Pertti ja Eero Melasniemi.

Musiikki- ja audiotaustansa takia Melasniemi tuntee Studiotecin tuotevalikoimia pitkältä ajalta. Millaisia kokemuksia hänellä mahtaa olla firman toiminnasta?

Pelkästään hyviä – tähän mennessä”, Melasniemi hymähtää, mutta vakavoituu sitten. ”Olen saanut matkan varrella Studiotecin väeltä laaja-alaisesti vinkkejä, eikä pelkästään laitteista vaan jopa akustointiin asti. Ne ovat olleet usein arvokkaita neuvoja.

jackie.fi

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.