Ensimmäiset JBL VTX kiertuejärjestelmät Suomeen

Ääni
Äänentoisto / Pro Audio
19.12.2016

Kuva: Maata näkyvissä -festarit, © Markku Heikkilä

Black Ant Productions sekä Eventtec Oy ovat tehneet loppuvuodesta merkittävän JBL VTX Tour Sound kaiutinhankinnan. Läheisessä yhteistyössä toimivat yritykset ovat olleet vakuuttuneita JBL linjasäteilijöiden ylivoimaisesta äänenlaadusta jo olemassaolevien VT4886 / VT4883 järjestelmien myötä ja huolellisen testaamisen, sekä koulutuksen myötä päättivät ottaa askeleen suurempaan kokoluokkaan ja päivittivät vuokrakalustoaan JBL VTX V20 linjasäteilijäkaiuttimilla sekä S25 ja G28 subwoofereilla. Käytössä on tällä hetkellä yhteensä 18kpl V20 kaiuttimia sekä 6kpl ripustettavaa S25 ja 8 kpl G28 alakertaa. Järjestelmän moottoreina toimivat tehokkaat Crown I-Tech 4x3500HD ja 12000HD prosessoripäätteet.

Tämän lisäksi Eventtec Oy siirtyi uuteen kulmamonitoroinnin aikakauteen hankkimalla yhteensä 12kpl JBL VTX M20 ja M22 kulmamonitoria. Hankinnan yhteydessä kasvatettiin myös olemassaolevaa VT4886 linjasäteilijäkaiuttimien määrää.

Kuva: Maata näkyvissä -festarit, © Hua Yan

Uudet laitteistot ovat saaneet jo menestyksekkäät tulikasteensa tämän vuoden Maata Näkyvissä festivaaleilla Gatorade areenalla Turussa, sekä juuri päättyneessä Antti Tuiskun kiertueen päätöskonsertissa Lappi areenalla Rovaniemellä. VTX järjestelmää on kuultu muutenkin syksyn mittaan Tuiskun keikoilla sekä esimerkiksi Silja Serenaden artistiristeilyillä syyslomien aikaan.

Patentoitua teknologiaa

JBL VTX -kaiutinsarja edustaa alansa huippua, jossa huolellisen kaiutinsuunnittelun kulmakiviä ovat patentoidut Differential Drive teknologiaan perustuvat matalaäänielementit sekä Dual Drive kompressiodriverit. Differential Drive kaiuttimien tuplapuhekelat ja dual magnetic gap -rakenne mahdollistavat suuremman äänenpaineen, tasaisemman taajuusvasteen, kevyemmän painon, pienemmän särön sekä lineaarisemman suorituskyvyn koko kaiuttimen toiminta-alueella, myös elementin liikepoikkeaman äärirajoilla. Dual Drive drivereissa saavutetaan tuplapuhekelojen ja kehärakenteisten elementtien ansiosta dramaattisesti enemmän puhdasta äänenpainetta merkittävästi pienemmällä säröllä. Kaiutinjärjestelmän tehollinen suorituskyky, koko taajuuskaistan erinomainen äänenlaatu kilpailijoitaan pienemmällä säröllä sekä erittäin tasainen horisontaalinen suuntaavuus tekee VTX sarjasta äärimmäisen hyvä suoriutujan niin EDM keikoilla kuin tonaalisesti ja dynamiikaltaan vaativamman materiaalin parissa. Kaikenlisäksi järjestelmän ripustusmekaniikka on erinomaisesti toteutettu, joten VTX on työkalu kovaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.


 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.