Uutta elämää Svenskanin julkisivussa

AV & Esitystekniikka
Info-tv / Digital Signage
10.09.2018

Svenska Teaternin julkisivussa Helsingin paraatipaikalla sijaitsevat suuret videoseinät saivat uuden elämän, kun niiden sisällönhallintajärjestelmäksi päivitettiin BrightSign.

Viiden vuoden takaisen peruskorjauksen yhteydessä Svenska Teatern haki luvat suurille videoseinille, jotka pystytettiin arvorakennuksen julkisivuun. Kahden 13 m2 kokoisen jättiseinän toimituksesta ja asennuksesta vastasi Studiotec.

Vuosien varrella Svenskanissa oli tultu siihen tulokseen, että näyttöjen alkuperäinen hallintasysteemi oli aikansa palvellut, ja kaupungin keskeisellä paikalla sijaitsevat kookkaat videoseinät ansaitsisivat modernin, joustavamman ja luotettavamman sisällönhallintajärjestelmän.

Aiempi järjestelmä oli vaikeakäyttöinen sekä vanhentunut. Kun kuulimme, että Studiotecillä oli tarjota sen tilalle aivan uudentyyppinen selain- ja pilvipohjainen järjestelmä, joka oli lisäksi edullinenkin, niin ei nähty mitään estettä sille miksemme olisi lähteneet järjestelmää päivittämään”, kertoo graafinen suunnittelija Chribbe Aarnio, joka toimii Svenskanin videoseinien pääkäyttäjänä.

Näytöissä pyörivien videoiden ajosta huolehditaan nyt BrightSignin avulla. Videoseiniä käytetään pääasiassa teatterin ohjelmiston esittelyyn, minkä ohessa myydään ilmoittajille mainosaikaa sallituissa puitteissa. Toistaiseksi on jaettu samaa kuvaa molemmille seinille, mutta niiden monipuolisempikin hyödyntäminen on mahdollista ja harkinnassa.

Svenskan on iso talo keskellä Helsinkiä, mutta moni helsinkiläinen ei ole käynyt teatterissa sisällä koskaan. Trailereilla ja teasereilla houkutellaan uusia asiakkaita ja samalla kerrotaan vanhoillekin asiakkaille kiinnostavasta ohjelmistosta.

Syyskauden alussa käyttöön saatu uusi BrighSignin järjestelmä on Aarnion mukaan tehnyt näyttöjen kanssa toimivien työntekijöiden elämästä helpompaa ja mukavampaa. Päivittäiskäyttö on näppärää: käyttäjä syöttää käyttöliittymän templateihin aineistot ja määrittelee ne vaihtumaan halutulla syklillä.

Erityistä kiitosta saa järjestelmän selainpohjaisuus.

Toimistoni on Svenskanin kolmannessa eli ylimmässä kerroksessa, ja aiempi järjestelmä oli kiinteästi kaksi kerrosta maan alla. Kun sain aineistot sähköpostiini, tallensin ne koneelleni, siirsin palvelimelle, ajoin hissillä alas, jatkoin rappusia lopun matkaa, siirsin kellarissa aineiston näytöille ja juoksin lopuksi ulos kadulle katsomaan miltä näyttää”, Aarnio nauraa.

Nyt on helpompaa – aineistojen siirto ja näyttöjen hallinta nimittäin onnistuu läppärin äärestä nousematta, ja vaikka kotoa.

Usein etänä työskentelevä Aarnio kiittelee BrightSignin näppäriä ajastustoimintoja.

Muistan kuinka hienoa oli kokeilla toimintoa ensimmäisen kerran: latasin kotona perjantaina aineistot ja määrittelin ajastuksen maanantaiaamuksi. Kun tulin maanantaina töihin, näin tullessani, että siinä ne videot pyörivät teatterin seinillä.

Ajastustoimintojen tarjoamista uusista ulottuvuuksista läheskään kaikkia ei ole vielä ehditty kokeilla.

Näytöille voisi kohdistaa erityisviestejä esimerkiksi siksi ajaksi, kun ensi-illan kutsuvieraat saapuvat paikalle, minkä jälkeen näytöillä palattaisiin normaaliin kiertoon”, Aarnio pyörittelee.

Myös BrightSignin monikäyttäjyys ja jako eri käyttäjätasoihin kiinnostaa.

Voisin hyvin kuvitella jakavani esimerkiksi markkinointiosastollemme lupia aineistonsyöttöön – kenties sillä rajoituksella, että sieltä ei päästä muokkaamaan playlistoja.

Aarnio kuvailee työskentelyä Studiotecin kanssa saumattomaksi.

Studiotecissä ymmärretään erityishaasteemme, kuten se että talomme on vanha – ja sitä kyllä alkavat jo olla näytötkin.

Aarnio viittaa siihen, että viisi vuotta sitten Full HD -tarkkuus ei ollut tyypillinen näyttöresoluutio, varsinkaan yli kymmenen neliön kokoisilla jättiseinillä.

Nykyaineisto on aina automaattisesti Full HD:tä, joka on kuin ”videonäyttöjen aanelonen”, mutta näyttöjemme resoluutio on murto-osa siitä. Käytännössä kaikki aineisto täytyy pienentää, ja Studiotec on auttanut meitä ratkaisemaan näitä näyttöresoluutioonkin liittyviä ongelmia", Chribbe Aarnio kiittelee.

 

Svenska Teaternin syksyn ohjelmiston kärjestä löytyy muun muassa Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen menestysmusikaali Chess (kuvassa). Tutustu teatterin ohjelmistoon tästä.

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Tuononen Jarmo

Myyntipäällikkö

Enterprise Solutions

050 555 3504

jarmo.tuononen [at] studiotec.fi