Svenska Teatern sai videoseinät

Valo & video
Info-tv / Digital Signage
16.03.2013

Svenska Teaternin ulkoinen ilme päivittyi nykyaikaan kahden suuren ledivideoseinän myötä.

Videoseinien sijainti Helsingin keskustan paraatipaikalla suojellussa arvorakennuksessa asetti haastavat vaatimukset. Julkisivuun ei saanut kiinnittää mitään ylimääräistä, joten videoseinät piti sijoittaa avattavien lasiseinien taakse. Katseluetäisyys on lähimmillään noin metri, kun näytöt sijaitsevat maan tasalla ja jalankulkijat kävelevät niiden vierestä. Arvorakennusta ja –paikkaa kunnioittaen haluttiin myös huomioiden korkeat laatuvaatimukset ja tuottaa oikeasti hyvännäköistä kuvaa. Hankinnan onnistumisen varmistamiseksi mukaan konsultiksi ja suunnittelijaksi palkattiin Johan West, joka on tällä hetkellä Suomen ykkösnimiä videotekniikan osaajana.

Tecnovisionin pitkä referenssilista, kestävään ulkokäyttöön tehty ainutlaatuinen rakenne ja kuvanlaatu vakuuttivat Svenska Teaternin, sekä Johan Westin. Ja nyt kaksi Tecnovision TL10 videoseinää loistaa Helsingin keskustan ytimessä.

Studiotec oli asentanut jo vuosi sitten pääsisäänkäyntien yläpuolelle Tecnovisionin TL12 näytöt ja nyt oli isojen TL10 näyttöjen vuoro. Isoissa näytöissä pikselien väli on 10mm ja koko 544 x240cm, joka on samalla myös näytön resoluutio. Jokainen kuvapikseli tehdään SMD-ledillä, jolloin osavärejä ei näe edes läheltä, valkoinen näyttää valkoiselta ja pienetkin tekstit ovat helposti luettavissa. SMD ledeinä näytössä käytetään CREE:n ”total black” mallia, jolloin kontrasti ja sävyt ovat huippuluokkaa, katselukulma 110° joka suuntaan ja maksimikirkkaus 5500 nitsiä.

Näytöt on asennettu saranoille pystyriveittäin seitsemään lohkoon kääntyvien lasielementtien mukaisesti. Näyttöjen huolto tapahtuu takaapäin ja saranoiden ansiosta yksittäisen pystyrivin aukaisu huoltoa varten vie vain kymmenisen minuuttia. Huolto ja ledipaneelien vaihto suoritetaan takana olevista huoltoluukuista, koska silloin etupinnan vesitiiviys ei kärsi. 

Näytöissä pyörivien videoiden ja kuvien ajosta vastaa Spinetix HMP-200, josta kuva jaetaan molempien näyttöjen Tecnovision DLX-Spot kontrollereille. DLX-spotteja voidaan etähallita ja monitoroida myös verkon yli.

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.