Suuri ulkonäyttö Riihimäelle

AV & Esitystekniikka
Info-tv / Digital Signage
02.09.2018

Auranta Oy:n toteuttama 25m2 mainosnäyttö keskeisellä paikalla Riihimäen sisääntulotien varrella tavoittaa reilusti yli 10 000 autoilijaa päivässä. BrightSignin sisällönhallintajärjestelmällä varustettu jättitaulu on seudun vetovoimaisin mainoskanava.

Riihimäen sisääntulotien uuden leditaulun toimituksesta, asennuksesta ja ylläpidosta vastaava Auranta Oy on suosinut Studiotecin edustamaa BrightSignia toimittamiensa suurnäyttöjen sisällönhallintaratkaisuissa jo viitisen vuotta.

Asiakkaan näkökulmasta kyse ei ole kertaluontoisesta näytön hankinnasta vaan näytön päälle rakennettavasta pitkälinjaisesta liiketoimintakonseptista, ja siinä BrightSign on helpottanut niin meidän kuin asiakkaidemmekin elämää”, toteaa Auranta Oy:n Harri Autero.

Auranta on erityisesti ledinäyttötekniikan asiantuntija, mutta asiakkaalle tarjotaan avaimet käteen -ratkaisuja, johon on paketoitu tarvittava tekninen tietämys tavarantoimituksesta asennukseen ja sisällöntuotannosta ylläpitoon. Autero sanoo, että juuri tämän ”kokonaisvaltaisen AV-infra-ekosysteemin” vuoksi yhteistyö Studiotecin kanssa onkin hyvää ja tiivistä.

Kun iso asiakas ottaa meihin yhteyttä, tuon mielelläni Studiotecin samaan neuvottelupöytään.

Suuret tienvarsinäytöt ovat lähtökohtaisesti kaupallisessa käytössä. Riihimäen taulussa valtakunnallisten mainostajien osuus on noin viidennes, loput ovat paikallisia yrityksiä. Kaikille ledinäyttö tarjoaa printtiä ja muuta mediaa täydentävän mainoskanavan.

Viranomainen säätelee valtateiden varsille pystytettävien suurnäyttöjen sisältöä: liikenneturvallisuuden vuoksi liikkuvaa kuvaa ei saa käyttää, ja yksittäisen mainoksen kestokin on määritelty pidemmäksi kuin hitaasti liikennöityjen kaupunkikatujen varsilla.

Auteron mukaan tienvarsitauluissa ensimmäinen ja tärkein asia onkin sijainti. Parasta mahdollista sijoitusta taululle haetaan kauan ja harkiten, sillä olisi ”hieman työlästä” vaihtaa 25 neliömetrin suurnäytön vaatiman 15 tonnin painoisen betonianturan paikkaa jälkikäteen.

Riihimäen taulun suurehko pikselikoko (P16) on sovitettu katseluetäisyyteen ja sijaintiin, kokonaisresoluution ollessa 384 x 256 kuvapistettä. Jotta viesti erottuu myös auringonpaisteessa, ulkonäyttöön vaaditaan lähes kymmenkertainen kirkkaus verrattuna esimerkiksi tavalliseen televisioon. Näytön kulutus on kuitenkin vain 80W/m2 eli jättinäyttö toimii noin 2kWh keskikulutuksella.

”Voin rinta rottingilla sanoa, että tuomme maahan yksinoikeudella maailman energiapiheintä näyttöratkaisua tässä mittaluokassa”, Autero sanoo ja muistuttaa että näyttöjen energiankulutus tulee entisestään korostumaan lähivuosina suurnäyttöihin liittyvissä hankintapäätöksissä.

Autero laskeskelee, että mainitun kokoluokan näyttö säästää käyttäjälleen sähkölaskussa vuodessa jopa kaksi-kolmetuhatta euroa verrattuna markkinoiden keskikulutukseen.

Auranta on tehnyt ulkomaisen näyttövalmistajansa kanssa pitkään tuotekehitystyötä, jotta tuote vastaisi Suomen sääoloja. Lämpötila täällä voi olla yhtä hyvin 30 astetta plussan kuin miinuksen puolella, ja ilmankosteus vaihtelee lyhyenkin ajan sisällä rajusti. Kaikki tämä asettaa teknologialle erityisiä vaatimuksia.

Näytön yhteydessä sijaitsevasta telekaapista löytyy näytönohjaimen lisäksi BrightSignin mediatoistin sekä 4G-reititin, jonka välityksellä hoidetaan näytön monitorointi ja sisällönhallinta. Auteron mukaan BrightSign on yksi harvoista alan toimijoista, jolta saa sekä softan että raudan saman katon alta, mikä lisää ratkaisun luotettavuutta ja helppokäyttöisyyttä.

Toinen BrightSignin valttikorteista on jaettavaksi soveltuva pilvipohjainen käyttöympäristö.

Kun konfiguroinnit on tehty, voimme perustaa selainpohjaiseen BrightSignin hallintajärjestelmään eritasoisia käyttöoikeuksia, jolloin esimerkiksi vuosisopimusasiakas voi hallinnoida omaa mainospaikkaansa itse”, Autero kehuu BrightSignin monipuolisuutta.

http://www.leditaulu.fi/

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Tuononen Jarmo

Myyntipäällikkö

Enterprise Solutions

050 555 3504

jarmo.tuononen [at] studiotec.fi