Suomen Kansallisoopperan Digital Signage ratkaisu

AV & Esitystekniikka
Info-tv / Digital Signage
28.02.2016

© Suomen Kansallisooppera, kuvaaja Voitto Niemelä

Suomen Kansallisooppera hyödyntää modernia Digital Signage ratkaisua markkinoinnissaan ja asiakaspalvelussaan.

Järjestelmässä oli tarve esittää useita infokanavia, nykyisen ja tulevan ohjelmiston mainoksia, ajankohtaisia tapahtumia, ravintolahinnastoja, linja-auto- ja raitiovaunuaikatauluja, väliaikakelloa sekä livevideo streameja tapahtumista. Tarjouskilpailun ja toiminnallisuustestien jälkeen Ooppera valitsi USA:laisen Four Winds Interactiven ratkaisun.

Oopperaan toimitettiin 35 kpl Samsungin PE-sarjan kapeareunaisia näyttöjä 32” – 55” kokoisina. Näyttöjä voidaan hallita Samsung Multi Display Control-ohjelmalla ethernet verkon yli. Mediatoistimina käytetään Intel NUC minitietokoneita. Laitetelineet ovat Vogel’sin valmistamia ja ne soveltuvat korkean viimeistelynsä ja kaapelointiratkaisujensa ansiosta arkkitehtonisesti vaativaan ympäristöön.

Ratkaisussa on keskuspalvelin, jossa ylläpidetään materiaalihakemistoja, esityksen rakenteiden, hierarkioiden ja käyttäjäoikeuksien tietokantoja sekä mallipohjia. Palvelin toimii myös videostreamien jakelupalvelimena Wowza Media Systemsin ratkaisun alustana, joten Digital Signage näytöille on saatavana livekuvaa tapahtumista.

Esitykset luodaan Windows PC:ssä ajettavalla Content Manager ohjelmistolla playlisteinä palvelimelle. Mediatoistimet on jaettu ryhmiin ja ne esittävät niille osoitettujen ryhmien playlistejä. Esitys voidaan ohittaa pakko-ohjauksella silloin, kun esim. halutaan esittää poikkeuksellisesti tilaa vuokraavan asiakkaan materiaalia.

Tarvittaessa Digital Signage-järjestelmässä voidaan esittää jopa neljää eri livevideo streamia eri tiloista. Kuvasignaali tuodaan Matrox Monarch HD enkoodereille SDI- tai HDMI-muodossa ja generoitu stream jaetaan verkkoon Wowza Media Systems palvelimella.

Koko järjestelmää voidaan etähallita täysin ja sisältöä muokata ja ylläpitää etänä. Jokaisen mediatoistimen tilaa voidaan monitoroida monipuolisesti ja tarvittaessa päivittää ohjelmistot ym. etähallinnan yli.

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Tuononen Jarmo

Myyntipäällikkö

Enterprise Solutions

050 555 3504

jarmo.tuononen [at] studiotec.fi