Studer OA1500 radio Moreenin uudistettuun lähetysyksikköön

Ääni
Äänituotanto / Broadcast
Streaming
28.09.2016

“Ei voi olla totta! Onks ne tehny näin helpon pöydän?!”, Myy Ojanpää myhäilee pöydän ääressä.

 

Tampereen yliopiston omistama paikallisradio Radio Moreeni on ollut äänessä jo vuodesta 1989, ja radioi yliopiston journalistiikan kursseilla toteutettujen radiolähetysten lisäksi mm. sunnuntaiset jumalanpalvelukset Tampereen tuomiokirkosta ja Tampereen kaupunginvaltuuston kokoukset suorana.

 

Aika päivittää lähetysyksikkö

Pitkään palvellut Soundcraft S15 -tiski oli alkanut näyttämään eläköitymisen merkkejä ja tilalle tarvittiin monipuolinen, kompakti ja preseteillä varustettu äänipöytä, joka soveltuisi monenlaisille tekijöille. Radio Moreenissa ollaan oltu tyytyväisiä Studioteciin kumppanina - olemme toteuttaneet kaikki lähetysyksikön uudistukset aina alkuperäisestä, Eela SRM -äänipöydän ympärille rakennetusta lähetysyksiköstä vuodesta 1989 lähtien. Yleisradio on toiminut vuosia Radio Moreenin ”isoveljenä” lahjoittaen paljon teknisiä laitteita matkan varrella. Esimerkiksi S15 oli jo entuudestaan palvellut kiitettävästi Ylen Lohjan alueradioyksikössä. Nyt oli kuitenkin aika päivittää Radio Moreenin lähetysyksikkö samalle tasolle Yleisradion kanssa. Äänisuunnittelijana toimiva Myy Ojanpää oli Studioteciin yhteydessä jo 2015 puolella keskustellakseen lähetysyksikön uusimisesta.

Sopivin ratkaisu tarveanalyysin avulla

Teimme asiakkaan kanssa tarveanalyysin, jonka pohjalta Studer OnAir 1500 nousi selkeäksi ratkaisuksi. Ojanpää olikin jo etukäteen käynyt tutustumassa OA1500:een Yleisradiossa, jossa Tampereen Radion yksiköt on hiljattain uusittu ko. mallilla, ja oli yllättynyt käytön helppoudesta ja monipuolisuudesta. Esimerkiksi käytettävyys näytön ja/tai ohjainpinnan kautta oli plussaa. Samanlainen lähetysyksikkökokoonpano Yleisradion kanssa on etu myös niille radiokurssien opiskelijoille, joita maakuntaradiot työllistävät tulevaisuudessa.

Uudistusprojekti toteutettiin onnistuneesti yhdessä Studiotecin paikallisen Premium Partnerin kanssa. Studiotec myös koulutti pääkäyttäjät uuden järjestelmän saloihin. Uudistettu yksikkö otettiin käyttöön syyskuun alussa ja lähetykset jatkuvat uuden teknologian avulla taas 24/7.

Studiotecissa panostamme asiakaslähtöiseen tarveanalyysiin, osaavaan konsultointiin, laadukkaaseen suunnitteluun ja toteutukseen, sekä vahvaan myynnin jälkeiseen tukeen, jota Ojanpää myös kehuu.

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Toivanen Ilkka

Myyntipäällikkö, 
Broadcast Audio
(osa-aikainen)

ilkka.toivanen [at] studiotec.fi