Rastaalan kouluun uudistettiin yleis- / hätäkuulutusjärjestelmä ja showtekniikka

Turva
Äänievakuointi
22.03.2011

Kuva: espoo.fi

Studiotec uudisti yleis- / hätäkuulutusjärjestelmän ja show-tekniikan Rastaalan koulussa Espoon Karakalliossa. Peruskoulussa on 550 oppilasta jaettuna 26:een perusopetusryhmään. Tekniikkaa uudistettiin, jotta se helppokäyttöisyydessä ja luotettavuudessa tukisi mahdollisimman hyvin koulun toimintaa.

Yleis- / hätäkuulutusjärjestelmän runkona toimii japanilaisen TOA:n VX-2000 keskusyksikkö. TOA on panostanut paljon järjestelmien luotettavuuteen, ja VX-2000 on EN60849 -standardin mukainen, mikä varmistaa, että järjestelmä toimii silloin kun sen todellakin pitää.

Show-tekniikassa tärkeää oli, että koulun monitoimisalin käytettävyys eri tilanteissa olisi mahdollista. Monikäyttöisyyttä tehostettiin Screen Line Srl:n motorisoidulla valkokankaalla, joka mahdollistaa sen, että AV-tekniikka saadaan show-tekniikan tieltä salin käyttötarkoituksen mukaan. Äänentoistossa luotettiin Harman Professionalin laadukkaisiin ratkaisuihin. Kaiuttimet olivat JBL:n AC28 -sarjaa yhdistettynä SRX -sarjan subwoofereihin. Äänimikserinä on Soundcraftin 32 -kanavainen GB2. DBX:n Driverack 260 hoitaa kaiutinprosessointia. AKG:n WMS450 -sarjan langattomien mikrofonien kanssa pystytään salissa esittämään sekä oppitilaisuuksia että musiikkiesityksiä, ilman että lasten tai aikuisten esitykset jäävät tekniikan takia uupumaan.

Valo-ohjauksesta vastaa ETC:n 48 kanavainen SmartFade 1248 DMX valopöytä, ja valaistus hoidetaan neljällä Source Four Jr. ja kahdeksalla Source Four PARNEL -heittimellä. Himmenninjärjestelmänä on Electron S.A:n Actor B610.

 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Lönnberg Riku

Myyntipäällikkö,
Safety

050 351 3902

richard.lonnberg [at] studiotec.fi