Opinmäen kampus – Espoon historian suurin kouluhanke

AV & Esitystekniikka
Teatteri- ja ammattivalaistus
08.06.2016

Opinmäen oppimiskeskus Espoon Suurpellossa otettiin käyttöön 12.8.2015. Monia eri toimintoja kokoava kampus tarjoaa palveluja kaiken ikäisille kuntalaisille. Opinmäen tilat ovat lähtökohtaisesti yhteiskäytössä ja rakennuksella on keskeinen merkitys alueen yhteisön luomisessa avoimena kohtaamispaikkana.

Kampuksella toimivat Espoon kansainvälinen koulu, suomenkielinen peruskoulu, suomen- ja englanninkielisen päiväkodit sekä Matinkylän suuralueen liikuntahalli. Studiotec toimitti suurten tilojen AV-tekniikan (ruokala, auditorio, liikuntahalli, koulutustila ja musiikki- / monitoimisali). Kaikkiin tiloihin asennettiin nykyaikainen AV-järjestelmä. Lisäksi Studiotec toimitti kohteen kuulutusjärjestelmän.

Opinmäen kampus

Projektin lähtökohta

Tiloihin tarvittiin monipuoliset, mutta helppokäyttöiset AV-järjestelmät nykyaikaisella tekniikalla mm. logiikkaohjaukset langattomilla kosketuspaneeleilla, videoneuvotteluominaisuudet, täysin digitaalinen kuvansiirto- / käsittely. Lisähaasteena oli tilojen suuri koko. Esim. liikuntahalli on todella suuri tila, johon tarvittiin kuitenkin laadukas äänentoisto ja laadukas kuvanesitys kaikkiin kolmeen hallinosaan erikseen ja myös osat yhdistettynä.

Toteutus

Auditorion ja ruokasalin äänentoisto toteutettiin JBL CBT70 sarjan linjasäteilijäkaiuttimilla. Kaikkia toimintoja ohjataan AMX-logiikalla ja langattomilla kosketuspaneeleilla. Liikuntahallin eri osissa on yhteensä 4 kpl 4:n yksikön TOA SR-C8S linjasäteilijöitä, joita syötetään Crown:n vahvistimilla (8 x 650W) yht. 5200W:n vahvistinteholla. Kaikissa näissä tiloissa on Soundcraftin digitaalimikserit ja digitaaliset lavarasiat MADI-yhteydellä. Kuvanesitys tapahtuu HD-tasoisilla projektoreilla, joita on esim. liikuntahallissa 3 kpl. Toimitukseen kuuluivat lisäksi valkokankaat, valoansaat ja projektorihissit.

Näyttämötila on auditorion ja ruokalan välissä, joten näyttämövalaistus rakennettiin kumpaankin suuntaan. Etuvaloina toimii seitsemää eri väristä lediä käyttävät ETC:n Source Four LED Lustr profiilit ja Desire D40 Lustr+ pesuheittimet, joilla saadaan hyvä värintoisto valkoisessa valossa ja lisäksi hieno sävymaailma. Näyttämöllä taka- ja ylävalojen virkaa toimittaa ETC ColorSource PAR pesurit, jotka käyttävät RGB+ limenvihreitä ledejä. Liikuntahallissa käytettiin samoja valaisimia, joita kertyi yhteensä useita kymmeniä tilojen suuruuden takia. Kaikissa tiloissa valoja ohjataan Jands Stage CL valopöydillä, joiden käyttöliittymä on mahdollisimman yksinkertainen myös oppilaiden käytettäväksi.

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Mattila Hannu

Järjestelmäsuunnittelija,
yksikön päällikkö

040 483 5321

hannu.mattila [at] studiotec.fi