Helsingin Musiikkitalo, informaatio/ kuvatiedotusjärjestelmät

AV & Esitystekniikka
Info-tv / Digital Signage
22.02.2011

Musiikkitalon informaatiojärjestelmä koostuu talon eri tiloihin sijoitettavista näyttöpaneleista ja IT-verkoissa toimivasta hallintajärjestelmästä, jolla eri käyttäjät voivat ohjata ja hallinnoida näytöillä esitettävää sisältöä. Studiotec suunnitteli itse järjestelmän hallintaohjelmiston.

Talon neljällä toimijalla, Sibelius-Akatemialla, Helsingin Kaupungilla, RSO/YLEllä ja Musiikkitalon omalla organisaatiolla on kaikilla viestintätarpeita johon voidaan vastata informaatiojärjestelmällä. Järjestelmällä on kaksi toisistaan eroavaa käyttötarkoitusta; julkinen, yleisölle suunnattu viestintä sekä sisäinen, henkilökunnalle suunnattu viestintä.

Yleisölle suunnattua viestintää tuottavat toimijoiden pääkäyttäjät ja talon viestinnästä vastaavat henkilöt. Sisäistä informaatiota voi tuottaa muutkin, esimerkiksi orkesterijärjestäjät sekä hallinnollinen ja tekninen henkilökunta. Järjestelmä pystyy esittämään tietoa yli organisaatiorajojen.
Koska järjestelmän toiminnalliset vaatimukset olivat niin laajat että sopivaa valmis-sovellusta ei löytynyt, Studiotec päätti itse rakentaa tehtävään soveltuvan ohjelmiston.

Ohjelmointiarkkitehti Jonne Stråhlmanin mukaan mielenkiintoisin ja haastavin asia projektissa on ollut musiikkitalon konsepti, jossa infonäytöille ei ajasteta sisältöä suoraan, vaan eri toimijoille jaettujen toisto-oikeuksien perusteella automaattisesti.

Toimitukseen kuuluu myös n.100 kappaletta 32”-52” ammattinäyttöä varustettuna Linuxtop thin client PC’llä ja digiboksilla.

Kuva: Ari Lepoluoto Akukon Oy