Uusia mikrofoneja Austrian Audiolta – OD505 & OC707

Äänentoisto / Pro Audio
27.08.2021

OD505 Active Dynamic Vocal Microphone

OD505 aktiivinen dynaaminen laulumikrofoni on Austrian Audion vartavasten keikkakäyttöön suunniteltu malli, joka tarjoaa studioluokan soundin niin esiintymislavoilla kuin äänityssessioissa. Aktiivisen dynaamisen teknologian ansiosta OD505 yhdistää dynaamisen mikrofonin edut kondensaattorimikrofonin tarkkuuteen. Rakenteen jämäkkyydessä on kuitenkin nimeomaan huomioitu vuosien keikkakäytön vaatimukset. 

Hyödyntäen Austrian Audion Open Acoustics -teknologiaa ODC50-SC -kapseli on kiinnitetty OD505:een niin “ilmavasti” kuin mahdollista.  Kapselin ja kiinnityksen kontaktipintojen vähentäminen poistaa ei-toivotut heijastukset tuottaen kirkkaan, luonnollisen ja resonanssivapaan soundin ilman mitään värittymistä. 

Aktiivinen kapseli vaatii  48V Phantom-virran ja 4.4 mV / Pa -herkkyys onkin miltei kondensaattorimikrofonien luokkaa. OD505:n aktiivielektroniikka säilyttää äänen aina tasalaatuisena riippumatta mikrofonietuasteen sisäisestä vastuksesta tai kaapelin pituudesta. Passivinen alakapseli on vastavaiheessa ja tunnistaa & eliminoi käsittelyääniä. Tämä uusinta teknologiaa edustavan kaksoiskapselirakenteen ja 120Hz Low Cut -filtterin ansiosta OD505 on käytännössä täysin immuuni käsittelyäänille ja kolahduksille.

OD505 on täydellinen valinta niin pää- kuin taustalauluihin. Sen luonnollinen soundi on erittäin helppo miksata ja laulajan kyvyt pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. 

Lavamelu on yleinen ongelma keikkatilanteissa ja OD505 tarjoaakin tiukan superherttakuvion, joka auttaa pitämään kierron minimissään keskittyen nimenomaan mikrofoniin tulevaan signaaliin. Tämän ansiosta myös yleensä laulajan lähellä olevat voimakkaat äänilähteet, kuten rummut, eivät turhaan vahvistu laulumikrofonikanavan kautta. 

Tämä tekee OD505:stä myös täydellisen mikrofonin harjoitustilanteisiin ja äänityssessioihin, varsinkin kun samassa tilassa soi useampi instrumentti. Radioasemat ja podcastien tekijät hyötyvät selkeämmästä puheesta ja minimoiduista taustaheijastuksista. 

OD505 hyödyntää vielä yhtä Austrian Audion omaa kehitystulosta: 3D Pop Noise Diffuseria. Tämä pop-fltteri on vartavasten suunniteltu OD505:lle ja vaimentaa ongelmallisia popahduksia todella tehokkaasti. 

Made in Austria tarkoittaa maailmanluokan laatua ja kestävyyttä vuosiksi eteenpäin. Korkealuokkaiset materiaalit ja valmistustekniikat yhdessä tarkan tuotetestauksen kera istuvat niille, joille “vain paras on kyllin hyvää”. 

OD505 ominaisuudet: 

 • Aktiivinen dynaaminen elektroniikka lisää herkkyyttä kondensaattorimikrofonin tasolle taaten aina tasalaatuisen soundin mikrofonietuasteen herkkyydestä tai kaapelin pituudesta riippumatta
 • Tukeva, valettu runko kovimpaan keikkakäyttöön
 • 3D Pop Noise Diffuser -popfiltteri
 • Kytkettävä, 120Hz Low Cut
 • Made in Austria 
 • Paketissa mukana OCH1 -mikkipidike, MSC1 kuljetuslaukku
   

Suuntakuvio: Supercardioid
Taajuusvaste: 35 Hz – 16 kHz
Herkkyys: 4.4 mV/Pa
Max. SPL: 154 dB SPL
Low Cut -filtteri: 120 Hz (2nd order)
Impedanssi: 275 Ω (symmetrical)
Load impedance: > 1 kΩ
Virrantarve: 48 V (< 1 mA)
Mitat: 194 x 53 x 53 mm
Painot: 340 g

 

Austrian Audio OC707

OC707 - True Condenser Vocal Microphone

Kädessäpidettävä OC707 -kondensaatorilaulumikrofoni tarjoaa ammattimaisen äänenlaadun niin studioon kuin keikalle.

Vartavasten ihmisäänen dynamiikan ja hienojakoiset elementit tavoittamaan tarkoitettu OC707 vaimentaa ulkopuoliset äänet tehokkaasti tuoden lauluun syvyyttä ja herkkyyttä. OC707 saa laulun leikkaamaan miksauksen läpi selkeänä, yksityiskohtaisena ja luonnollisena. Tasapainoinen soundi tarjoaa erinomaisen, kevennetyn proximity-efektin, joka on hyödyllinen kaikissa esiintymisissä. Laulajan äänen ainutlaatunen sävy säilyy kaikissa tilanteissa. 

Austrian Audio on onnistunut kehittämään kaikki studiomikin olennaiset edut sisältävän käsimikin, joka samalla myös kestää jokapäiväisen käytön keikkalavoilla. Yhdistelmä matalaa omaa kohinaa (19 dB SPL) ja korkeaa maksimiäänenpainetta (151 dB SPL) tarkoittaa hämmästyttävän suurta dynamiikka-aluetta. 

OCC7 pienikalvoinen kapseli (true condenser) on kehitetty ja valmistettu Wienissä.  Kolmen mikronin paksuinen, kultapinnoitettu polyetyleeninaftalaattikalvo on paljon kestävämpi kuin perinteiset Mylar-vaihtoehdot. 

Austrian Audion Open Acoustics -teknologia mahdollistaa äänen kulkeutumisen kapseliin ilman esteitä. Kapselin ja kiinnityksen kontaktipintojen vähentäminen poistaa ei-toivotut heijastukset tuottaen kirkkaan, luonnollisen ja resonanssivapaan soundin ilman mitään värittymistä. Kiertoherkkyys on myös minimoitu mikrofonin rakenteen ja materiaalein ansiosta. 

Älykäs rakenne vähentää mikrofonin herkkyyttä käsittelyäänille ja tätä voidaan vielä parantaa 120Hz Low Cut -filtterillä. 

Made in Austria tarkoittaa maailmanluokan laatua ja kestävyyttä vuosiksi eteenpäin. Korkealuokkaiset materiaalit ja valmistustekniikat yhdessä tarkan tuotetestauksen kera istuvat niille, joille “vain paras on kyllin hyvää”. 

OC707:n ominaisuudet:

 • True condenser 
 • Luokkansa paras käsittelyäänien vaimennus
 • Kytkettävä 120Hz Low Cut -filtteri
 • Kiertoa minimoiva rakenne 
 • Pienempi “lähiefekti” kuin muissa vastaavissa mikeissä
 • Tukeva, valettu runko vuosien käyttöön 
 • Paketissa mukana OCH1 -mikkipidike, MSC1 kuljetuslaukku
   

Suuntakuvio: Hertta
Taajuusvaste: 35Hz - 20kHz
Herkkyys: 10 mV/Pa
Oma kohina: 19 dB SPL (A)
Max SPL: 150 dB SPL
Low Cut -filtteri: 120 Hz (2nd order)
Impedanssi: 275 Ω (symmetrical)
Load impedance: > 1 kΩ
Virrantarve: 48 V (< 2.5 mA)
Mitat: 194 x 53 x 53 mm
Paino: 350g

 

 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Siren Perttu

Tuotepäällikkö

040 486 8884

perttu.siren [at] studiotec.fi