QuickChannel Streaming FAQ

Toimitila / Yritysratkaisut
16.04.2020

Striimaaminen QuickChannel-alustalle

Voinko striimata yhtä aikaa tietokoneen näyttöä ja kameran kuvaa?

Kyllä. Kahden eri kuvalähteen samanaikainen striimaaminen on mahdollista QuickChannel-palvelussa. Videoiden katselualustaa on mahdollista muokata esimerkiksi niin, että PowerPoint-presentaatio näkyy isompana ikkunana ja puhujan videokuva pienempänä.

 

Onko internet-yhteydessä riittävästi kaistaa?

Osoitteessa speedtest.net voit varmistaa että kaistan nopeus riittää striimaukselle, upload-lukeman tulee olla vähintään 5 Mbps.

 

Kuuluvatko videoiden äänet live-striimissä jos haluan näyttää YouTube-videoita presentaation lisäksi?

Kyllä. QuickChannel-enkooderiin HDMI-kaapelilla kytketyn tietokoneen näyttö ja ääni välittyvät myös live-striimiin.

 

Voinko nähdä ketkä kaikki ovat katselleet webinaarivideotani?

Kyllä voit. QuickChannel-palvelussa julkaistaville videoille on mahdollista määrittää kirjautuminen katselua varten esimerkiksi sähköpostiosoitteella. Palvelussa on mahdollista sen jälkeen luoda erilaisia raportteja ja tilastoja videoiden katselijoista. Katso video erilaisista katselutilastoista » 

 

Pidän usean tunnin mittaisen koulutuksen ensin livenä ja myöhemmin haluan sen katseltavaksi tallenteena. Saako tallenteeseen “väliotsikoita”, joiden kautta katselija voi hypätä suoraan tiettyyn osioon?

QuickChannel-alustalla on mahdollista editoida sinne tallennettuja videoita tavallisen nettiselaimen kautta. Tässä vaiheessa voidaan lisätä haluttuihin kohtiin otsikoita, jotka näkyvät katselijalle linkkeinä videon alla. Otsikointi on erittäin hyödyllinen kun videossa on useita puhujia ja aiheita.

 

Voinko striimata puhelimestani?

Kyllä. Striimaamiseen tarvitaan puhelimeen asennettu ilmainen StreamLabs -appi, johon syötetään QuickChannel-alustalta saatu "stream key" -koodi. Parempilaatuisen äänen ja kuvan takaamiseksi suosittelemme ulkoista kameraa ja mikrofonia.

 

Olemme tehneet aiemmin muutamia koulutusvideoita. Voiko niitä jakaa QuickChannel-alustalla uusien videoiden ohella?

Jo olemassa olevia videoita on mahdollista ladata QuickChannel-alustalle uusien lisäksi. Tämä on erinomainen tapa koota kaikki videot samalle alustalle katselijoita varten.

 

 

Live-striimien ja tallennettujen videoiden katselu QuickChannel-palvelusta

Kuinka webinaarini katselijat voivat esittää kysymyksiä?

QuickChannel-palvelussa on chat-toiminto, johon katselijat voivat kirjoittaa kysymyksiä live-streamin aikana. Kysymyksiin voi vastata yksi tai useampia moderaattoreita. Chat-kysymykset on myös mahdollista jakaa ryhmiin aiheen mukaan. Katso video chat-toiminnosta » 

 

Haluan, että koulutusvideoilleni olisi oma alusta johon vain kirjautuneet katselijat pääsevät. Mitä tällaisen toteuttamiseen tarvitaan?

QuickChannel tarjoaa käyttäjälle yksilöidyn alustan live-streamien katseluun ja tallennettujen eli on-demand -videoiden katselemiseen. Videoiden katseluun voidaan asettaa salasana tai katselija voi kirjautua sähköpostiosoitteellaan.

 

Voiko QuickChannelilla striimattuja videoita katsella mobiililaitteilla?

Kyllä, katselu onnistuu myös mobiililaitteilla verkkoselaimen ja internet-yhteyden avulla.

 

Onko videoiden katselusivuston ulkonäköä mahdollista muokata ja liittää sinne yrityksemme värejä, logoja ym.?

QuickChannel-alusta mahdollistaa videokirjaston ulkonäön muokkaamisen nettiselaimessa käytettävän online-editorin avulla. Nopea muokkaaminen mahdollistaa esimerkiksi katseltavien ikkunoiden siirtelyn ja niiden koon muokkaamisen. Voit myöt lisätä omia kuvatiedostoja taustakuvaksi ja logoiksi. Edistyneempi muokkaaminen tapahtuu online-editorissa muokkaamalla HTML-koodia. Tämän avulla voit upottaa videoiden katselusivulle vaikka yrityksesi Twitter-feedin. Katso video layouteista » 

 

Saako webinaarivideoihin tekstityksen?

Kyllä. QuickChannel-alusta tarjoaa mahdollisuuden AI-teknologiaan perustuvaan automaattiseen videoiden tekstitykseen. Tekstitykset on myös mahdollista syöttää tiedostona videoon ja niitä voi editoida online-editorissa. Katso video tekstityksestä (englanniksi) »

 

Kuinka nopeasti QuickChannel-alustalle tallennetut videot ovat katseltavissa jos haluaisimme käyttää niitä teatteriesitysten harjoitteluun?

Tallennetut eli on demand-videot ovat katseltavissa lähes välittömästi tallennuksen päätyttyä. Linkki videoon muodostuu jo ennen tallennusta jolloin sen voi jakaa etukäteen katselijoille.

 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.