Pan Beam – Digitaalisesti suunnattavat kaiuttimet

Äänentoisto / Pro Audio
18.10.2020

Sana Pan on peräisin kreikkalaisesta mytologiasta ja tarkoittaa kaiken kattavaa, kokonaista tai täydellistä. PanBeam pyrkii pähkinänkuoressa valmistamaan tuotteita, jotka tekevät esitysten äänentoistosta akustisesti selkeän ja kohdennetun, vailla ärsyttäviä kaikuja ja feedbackia. Vastaavasti kuin taskulampun säde suuntautuu akustinen ääniaalto keskittyneenä ja ohjattuna auditorioon. Tämä äänen fokusointi on perustana kaikissa PanBeamin tuotteissa.

 

 

Myös akustisesti ongelmallisissä ympäristöissä tuottaa PanBeam ongelmista vapaan äänentoiston. Aito selkeys puheessa, ilman kaikua, saavutetaan myös suuremmissa auditorioissa.

Yksi tärkeimmistä ja ehkä mielenkiintoisimmista piirteistä PanBeamin tuotteissa on äänenpaineen tasaisuus läpi koko katsomon. Tämä korvia miellyttävä ominaisuus tarkoittaa sitä, että vaikka katsoja on lähellä äänilähdettä (tässä tapauksessa kaiutinta) ei hän PanBeamin tuotteilla koe tavanomaisilla kaiuttimilla tulevaa epämiellyttävää äänipaineen lisäystä. Lisäksi yleisön jäsenet jotka sijaitsevat kauempana äänilähteestä eivät kärsi äänipaineen heikentymisestä. Tämä miellyttävä ominaisuus on jopa maallikoille heti havaittavissa.

 

 

Toinen erinomainen ominaisuus PanBeamin tuotteissa on kyky ohjata tasainen äänenvoimakkuus tehokkaasti ja joustavasti haluttuun kohtaan auditoriota, ilman että kaiuttimia tarvitsee siirtää. DSP-elektroniikkaa (Digital Signal Processing) sovelletaan koko PanBeamin mallistossa, mikä mahdollistaa äänenvoimakkuuden ja suuntavuuden tarkistamisen kätevästi ja nopeasti tietokoneen tai it-verkon kautta.

Loistavien äänentoistollisten ominaisuuksien vuoksi PanBeamin kaiuttimet soveltuvatkin erinomaisesti kirkkoihin tai museoihin, rautatie- tai lentoasemille, ostoskeskuksiin tai minne vain, missä tila asettaa akustisia haasteita äänentoistolle. Suomessa PanBeamin kaiuttimia on käytetty mm. Porvoon tuomiokirkossa sekä Trainers' Housen uudessa auditorioissa.

 

Lisätietoja valmistajan sivuilta »

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Lönnberg Riku

Myyntipäällikkö,
Safety

050 351 3902

richard.lonnberg [at] studiotec.fi