Induktiosilmukkajärjestelmien RT- kortti on julkaistu

Induktiosilmukat
12.01.2018

Kuulovammaisille tarkoitettu äänentoistojärjestelmä, induktiosilmukka on olennainen osa kokoontumistilojen esteettömyyttä.

Rakennustietosäätiö on julkaissut viime vuoden loppupuolella  Induktiosilmukka kuulovammaisten apuvälineenä (RT 09-11280) -ohjekortin. Työryhmässä olivat mukana järjestelmäsuunnittelijamme Hannu Mattila sekä Juha Nikula (DI, Qlu Oy), Jukka Korhonen (suunnittelupäällikkö, Sweco Oy), Kimmo Arenius (tekninen asiantuntija, Sähköinfo Oy), Seppo Niiranen (arkkitehti, Rakennustieto Oy), Harri Kuovi (teleinsinööri, Helsingin kaupunki) ja Jukka Rasa (arkkitehti, Kuuloliitto ry). Työryhmän puheenjohtajana toimi Avita ry:n Timo Tuominen.

 

RT-kortisto

RT-kortisto on rakennusalan tietopalvelu ja laatujärjestelmä kestävään rakentamiseen. RT-kortisto sisältää asiantuntijoiden laatimat käytännönläheiset ohjeet ja valmiit ratkaisut kaikkiin työvaiheisiin: tilaamiseen, suunnitteluun, toteutukseen sekä valvontaan.

 

Induktiosilmukka kuulovammaisten apuvälineenä -ohjekortti

Induktiosilmukkajärjestelmiin liittyvässä ohjeessa käsitellään kuulovammaisille tarkoitettuja äänensiirtojärjestelmiä, erityisesti induktiosilmukoita. Se sisältää ohjeita äänensiirtojärjestelmän valintaan ja suunnitteluun. Ohje on tarkoitettu tilaajalle, käyttäjälle, rakennuttajalle, arkkitehdille, pää- ja sähkösuunnittelijalle sekä urakoitsijalle.

Lisätietoja: rakennustieto.fi »

 

 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Lönnberg Riku

Myyntipäällikkö,
Security

050 351 3902

richard.lonnberg [at] studiotec.fi

Mattila Hannu

Järjestelmäsuunnittelija,
yksikön päällikkö

040 483 5321

hannu.mattila [at] studiotec.fi