Studiotec täyttää 40 vuotta

29.10.2020

Hyvä asiakkaamme/yhteistyökumppanimme/toimittajamme,

Tulevana lauantaina yrityksemme täyttää 40 vuotta, mikä tarkoittaa sitä, että kuluva vuosi on meillä ollut juhlavuosi. Samaan aikaan on helppo todeta, että vaikka yrityksen historia on pitkä ja värikäs, niin ihan tällaista vuotta se ei ole ennen nähnyt...

Olin itse nelivuotias kun isäni ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Peter Stråhlman perusti Studiotecin vuonna 1980. Yrityksen päivittäisessä toiminnassa olen ollut mukana vasta seitsemän vuotta, mutta AV-alan kehitystä olen päässyt seuraamaan aitiopaikalta koko elämäni ajan. Tuntuukin siltä, että ala on suuremman haasteen edessä, kuin koskaan aikaisemmin.

Lähes jokainen alallamme toimiva yritys on menettänyt kauppoja tapahtumateollisuuden eläessä hiljaiseloa, eikä Studiotec ole poikkeus. Merkittävä osa liikevaihdostamme on tänä vuonna sulanut pois ja samalla kuluvan tilikauden liiketulos on jäämässä tappiolliseksi. Meillä on kuitenkin, onneksi, myös tuoteryhmiä, jotka ovat tänä vuonna myyneet tavallista paremmin, esimerkiksi tallentimet, audio interface -laitteet ja striimaukseen liittyvät tuotteet. Keväästä lähtien olemme pyrkineet toimimaan mahdollisimman kustannustehokkaasti ja vaikka liikevaihto onkin pienentynyt, niin juuri päättynyt kolmas vuosineljännes oli jo selkeästi voitollinen. Samaan hengenvetoon voin ilokseni todeta, että emme koko vuoden aikana ole joutuneet lomauttamaan henkilökuntaamme.

Studiotecille myönnettiin keväällä Business Finlandin koronatukiraha, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on entistä suurempi velvollisuus huolehtia maamme kilpailukyvystä ja hyvinvoinnista. Ajattelen, että on minun henkilökohtainen vastuuni huolehtia siitä, että Suomi teki oikein sijoittaessaan yritykseemme. Tulevien uusien järjestelmähankintoijen avulla uskon, että Studiotecistä kasvaa entistäkin modernimpi, tehokkaampi ja ketterämpi AV-palvelutalo, joka työllistää suomalaisia vielä kakstuhatta­kaheksankyt­luvulla.

Teille, jotka olette lukeneet näin pitkälle, ajattelin vielä kertoa muutaman sanan mielestäni tämän hetken ajankohtaisimmista AV-alan trendeistä.

Valotaide yleistyy LED-teknologian vallankumouksen myötä koko ajan ja yhä useammin kiinteistöjen omistajat haluavat, että jokainen rakennuksen ohikulkija saisi mielenkiintoisen ja positiivisen elämyksen, myös auringonlaskun jälkeen. Suosittelen lukemaan oheisen, Kruunuvuorenrantaan asennetun valoteoksen esittelyn, jossa kerrotaan, miten kadulle projisoidaan muuttuva runo, jonka tarkoitus on aktivoida lukijan mielikuvitusta aivan uudella tavalla.

Yleistymässä ovat myös somevetoiset yhteistempaukset, kuten syyskuussa järjestetty #redalertrestart, jossa tapahtuma-alan ahdingosta viestittiin valaisemalla rakennukset punaisella värillä hätätilan merkiksi. Meilläkin tempaukseen osallistuminen aiheutti ennätysmäärän hyvin positiivista someaktiivisuutta. Seuraathan meitä myös Instagramissa?

Toinen mainitsemisen arvoinen ja tänä vuonna merkittävästi tärkeämmäksi kasvanut teknologia on tietysti ollut striimaus. Meilläkin koko yrityksen yhteiset tapahtumat striimataan nyt verkon yli henkilökunnalle, jotta kaikkien ei tarvitse olla samaan aikaan konttorilla ja siten turvaetäisyyksistä voidaan huolehtia. Alussa tuntui vähän oudolta esiintyä striimauskameran edessä, puhumassa yrityksen asioista osittain etänä olevalle henkilökunnalle. Muutaman harjoittelukerran jälkeen siihen kuitenkin tottuu ja sitten tuleekin sellainen voittajan olo, että ollaanpa mekin moderni yritys. Samalla striimauslaitteistollahan järjestää sitten kätevästi myös webinaareja, joten miksei ihan jokaisella yrityksellä voisi olla sellainen?

Meidän asiantuntijatiimimme vastaa osoitteessa streaminginfo [at] studiotec.fi kaikkiin striimaukseen liittyviin kysymyksiisi. Jos aihe kiinnostaa, niin suosittelen myös lukemaan oheisen Kangasniemen Kirkon striimausratkaisusta kertovan referenssin.

Toivotan teille mukavaa alkanutta syksyä ja samalla menestystä kaikkiin uudistumishankkeisiinne. Pysytään kaikki terveinä.

 

Juhlallisin yhteistyöterveisin,

Jonne Stråhlman

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Stråhlman John-Axel

Toimitusjohtaja

044 771 7922

john-axel.strahlman [at] studiotec.fi