Audio-Technica toimittaa mikrofoniratkaisut ratamoottoripyöräilyn Grand Prix -kisoihin

25.09.2019

Audio-Technica on 2019 MotoGP™-kisojen virallinen mikrofoniratkaisujen toimittaja. Kisat käydään ympäri maailmaa 19 Grand Prix -kilpailuna, ja ratkaisun on tehnyt kisaorganisaation kaupallisesta puolesta vastaava Dorna Sport S.L.

Perusteissaan Dorna kertoo halunneensa hakea mahdollisimman korkealaatuista audio-osaamista käytettäväksi kansainvälisessä ohjelmatuotannossa, jonka on ostanut 89 eri mediayhtiötä. Audio-Technican mikrofoniratkaisujen koeajo alkoi jo vuoden 2018 kisojen loppupuolella.

Testien tuloksena Dorna otti käyttöön yhteensä 256 eri Audio-Technican mikrofonia, headsetiä ja tarkkailukuuntelua. Mukana on 53 ratasyötemikrofonia, 76 haastattelu- ja ENG-kameramikrofonia sekä 16 videokameraan liitettyä Audio-Technica System 10 2.4GHz langatonta järjestelmää. Audio-Technican uudet 3000 Series langattomat käsikapulat ja samoin uudet Engineered Sound 935 joutsenkaulat välittävät lehdistökonferenssit niin ennen kuin jälkeen kisojen, ja 30 BPHS1 headset-järjestelmää on varattu kommentaattorien käyttöön.

Yhteensä 72 M60x monitorikuuloketta ja E50 in-ear monitoria pitävät MotoGP teamit ajan tasalla kun pyörät pyörivät. Valittu täyslaidallinen Audio-Technican kalustoa tavataan ensi kertaa ensimmäisissä Euroopan MotoGP-kilpailuissa, toukokuussa 2019 Espanjan Jerezissä.

Eräitä välittömiä mikrofonisuosikkeja ovat Audio-Technican erityisesti urheilulähetyksiin suunnitellut isokapseliset BP28 ja BP28L -haulikkomikrofonit. Daniel Laviña, Dorna Sportsin tekninen mediajohtaja toteaa: "Rataäänen laadussa oli välittömästi iso parannus. Laaja taajuusvasete ja korkea äänenpaineen kestävyys sopii mainiosti kilpa-ajojen äänen taltiointiin, ja samalla äänen jatkuvuus kamerasta toiseen vaihdettaessa on entistä sujuvampi."

Audio-Technican kansainvälisen suunnittelun päällikkö Kazuhiro Onizuka puolestaan sanoo: "On hienoa että meidät valittiin 2019 MotoGP™ -mikrofonitoimittajaksi, ja hyvä että Dorna on tilannut niin paljon mikrofoneja, mutta minulle tärkeintä on se mahdollisuus tutkimukseen ja tuotekehittelyyn, jonka tällainen tilaisuus tarjoaa. Yhteistyö Dornan kanssa itse kilpailuissa ympäri maailmaa on erinomainen laajennus tutkimuslaboratoriollemme, ja kertoo samalla Audio-Technican omistautumisesta urheilun äänimaailmalle."

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Vitikka Juhani

Yksikön päällikkö | Manager

Kanavamyynti | Channel Sales

0400 800 368

juhani.vitikka [at] studiotec.fi