Audio-Technica ATUC-50 ja ATUC-IR - langaton ja langallinen digitaalinen neuvottelujärjestelmä

Äänentoisto / Pro Audio
25.09.2019

Helppokäyttöinen, plug-and-play -asentuva Audio-Technica ATUC -neuvottelujärjestelmä on mahdollinen koota sekä langallisena, infrapuna-langattomana että näiden yhdistelmänä. Niin ATUC-50 kuin ATUC-IR tarjoavat luotettavaa, selkeää ja häiriötöntä kommunikaatiota ja tekevät neuvotteluista tehokkaampia. Järjestelmä tuottaa kompressoimatonta, digitaalista 24-bit/48kHz audiota luonnollisella äänenlaadulla, ja kun kierto-ongelmista huolehtii 12-alueinen takaisinkytkennän korjain, järjestelmää on mahdollista ajaa niin kovalla äänetasolla kuin tarvitaan.

Räkkiasennettava ATUC-50CU-ohjainyksikkö on langallisen ATUC-järjestelmän keskus. Se osaa ohjata jopa sataa ATUC-50DU-keskusteluyksikköä, ATUC-50IU-liitäntäyksikköä ja ATUC-50INT-tulkkiyksikköä. Kolme erillistä ATUC-50CU-ohjainyksikköä on mahdollista yhdistää cascade-tilaan CAT-5e-kaapelilla. Kaikkine linkkilaajennuksineen järjestelmä osaa siis ajaa yhteensä kolmeasataa DU/IU/INT-yksikköä!

Räkkiasennettava ATUC-IRCU-ohjainyksikkö on langattoman tai hybridiyhdistetyn (langallinen + langaton) ATUC-järjestelmän keskus. Se osaa ohjata jopa kahtasataa ATUC-IRDU-keskusteluyksikköä ja sataa langallista ATUC-50DU/IU/INT -yksikköä.

Kaksi erillistä ATUC-50CU-ohjainyksikköä on mahdollista yhdistää ATUC-IRCU-yksikköön CAT-5e-kaapelilla, jolloin saadaan vielä sata langallista DU/IU/INT-yksikköä jokaista 50CU:ta kohden, yhteensä 500 DU/IU/INT-yksikköä!

Sekä langallisessa ATUC-50CU, että infrapunalangattomassa ATUC-IRCU -ohjainyksikössä on neljä balansoitua lähtöä ja yksi balansoimaton lähtö. Sisääntulot ovat kaksi mikrofoni/linjaliitintä, vasen/oikea AUX-tulot RCA-liittimin sekä kaksi tulkkijärjestelmän paluutuloa joilla voidaan lisätä tulkkaus varsinaiseen puhesyöttöön. Lisäksi saatavana on ATUC-IRCUDAN-infrapuna-CU-yksikkö, joka sisältää näiden tulojen ja lähtöjen lisäksi kaksoisvarmistetun DANTE-lähdön.

Ohjainyksiköissä on tallennin, jolla voidaan tallentaa enintään 2GB suuruisia Mp3 ja wav-tiedostoja ulkoiselle 2TB USB-asemalle. Kun 2GB tallennusraja täyttyy, tallennin luo automaattisesti uuden tiedoston. Wav-tiedostoja voidaan tallentaa samanaikaisesti neljältä kanavalta, Mp3-tiedostoja kahdelta kanavalta.

Etupaneelissa on LED-merkkivalot, joista näkee niin USB-tilan, äänitystilan, keskusteluyksiköiden virran ja ketjutuksen, ohjainyksikön linkityksen, etäohjauksen kuin kulloisenkin äänentason. OLED-näyttö tarjoaa järjestelmän asetukset, joita voi muuttaa etupaneelista. Asetuksista löytyy erilaisia tiloja moneen eri tarpeeseen, muun muassa Free Talk mode, Request to Talk mode, Full Remote mode ja useita erilaisia käskytystiloja.

 

Keskusteluyksiköt

Jokaiselle keskusteluyksikölle on oma ekvalisointinsa ja automaattinen gain-tasonsäätönsä, jotka voi tallentaa ja ladata kokouksen alussa. Ohjainyksikköä ja kaikkia sen muuttujia voi myös hallinnoida Web Remote -kauko-ohjauksella suoraan mobiililaitteesta. Jokainen ATUC-50DU ja ATUC-IRDU -keskusteluyksikkö on varustettu kolmipiikkisellä XLRF-mikrofoniliittimellä, joka sopii suoraan joutsenkaulamikrofoneihin kuten järjestelmän omat ATUC-M43H, ATUC-M58H ja ATUC-M32L.

ATUC-50DU ja ATUC-50INT on varustettu näytöllä josta on helppo tarkkailla äänentasoa ja valittua kanavaa, kanavanvalintapainikkeilla, sisäänrakennetulla kaiuttimella, tasonsäädöllä varustetulla kuulokeliitännällä, kahdella ohjelmoitavalla merkkivalolla ja TALK-kytkimellä. ATUC-50DU:n kytkin on ohjelmoitavissa myös puheenvuoron pyyntöpainikkeeksi. Kun yksikkö on asetettu hierarkiassa etuasemaan, sen TALK-kytkin vaimentaa ja ohittaa muut puhesignaalit.

Infrapuna-keskusteluyksikkö ATUC-IRDU toimii samoin kuin 50DU, mutta on ohjelmoitu kahta käyttäjää silmälläpitäen. Siinä on kahdet TALK -pyyntö/puhenäppäimet, merkkivalot ja tasonsäädöllä varustetut kuulokeliitännät. Molemmilla käyttäjillä on yhtäläinen pääsy mikrofonille. IRDU saa käyttöjännitteensä yhdestä tai kahdesta LI-24-litiumakusta, yhteensä noin 6,5 tai 13 tuntia toiminta-aikaa, tai erikseen saatavasta virtalähteestä.

 

Integraatio- ja tulkkiyksiköt

ATUC-50IU integraatioyksikkö on periaatteessa keskusteluyksikkö, joka on suunniteltu erilaisiin asennuksiin, ja niihin parhaiten sopiviin tulo- ja lähtökytkentöihin. Yksikössä on mikrofonin ja kuuntelun lisäksi kaksi RJ45-liitintä yksiköiden verkottamiseen, seitsemän Euroblock-liitintä audiolle ja ohjauskäskyille ja kuusi Euroblock-liitintä LED-virralle ja GPIO-yleiskäskytykseen. Yksikkö on asennettavissa huomaamattomasti esimerkiksi pöydän alapintaan.

ATUC-50INT tulkkiyksikkö muistuttaa ATUC-50DU-keskusteluyksikköä, mutta sen ohjelmointi tekee siitä samalla kertaa helpon ja tehokkaan työkalun kaksi- ja kolmikielisiin tulkkauksiin. Yksikön valintapainike sallii tulkin kuunnella sekä pääkeskustelua että vaihtoehtoista kieltä, ja syöttää tulkkauksen kolmelle eri tulkkauskanavalle joita voi kuunnella kaikista ATUC-50DU ja ATUC-IRDU -yksiköistä. Kaksi ATUC-50INT-yksikköä voi linkittää yhteen, jotta saadaan kaksinkertainen, varmistettu yhteys kielikanavalle.

 

Lähetin-vastaanotinyksiköt

Infrapunalla kommunikoivat ATUC-IRA IR lähetin/vastaanotinyksiköt asennetaan kattoon mukana seuraavien kiinnitysosien avulla, ja ne kommunikoivat sieltä langattomasti IRDU-yksiköiden kanssa.  Suuremman huonetilan hallintaan voidaan käyttää useita IRA-yksiköitä. IRA-yksikössä on BNC-liitin jolla se liittyy IRCU-ohjainyksikköön.

 

Mikrofonit

Joutsenkaulamikrofonit ATUC-M43H ja ATUC-M58H on varustettu hyperhertta-kondensaattorikapselilla, ATUC-M32L puolestaan hertta-suuntakuviolla. Kaikissa kolmessa mikrofonissa on etäohjattu LED-valokehä, kolmipiikkinen runkoäänivaimennettu XLRM-liitin ja radiotaajuuksien häiriösuojaus. ATUC-M43H ja ATUC-M58H -mikrofoneissa on lisäksi kaksikerroksinen tuulisuoja.

 

Järjestelmän laajentaminen

ATLK-EXT165 link extender -yksikkö mahdollistaa pidemmät kaapelivedot ja suuremman kanavamäärän. Yksikössä on kaksi RJ45-porttia joiden kautta se syöttää 48V tasavirtaa järjestelmän yksiköille. Yksikkö on mahdollista asettaa kytkeytymään automaattisesti päälle kun ohjausyksikkö käynnistetään, tai käynnistää erikseen.

Saatavana on myös IR-jakajayksikkö ATUC-IRD joita voidaan kytkeä 12 kappaletta laajentamaan IRA-yksiköiden määrä kymmenestä kuuteentoista, sekä kymmenpesäinen laturi ATCS-B60 IRDU-yksiköiden akkujen lataamiseen.

 

Ominaisuudet:

 • Helppokäyttöinen neuvottelujärjestelmä
 • Koottavissa sekä langallisena, infrapuna-langattomana että näiden yhdistelmänä
 •  24-bit/48kHz audio,12-alueinen takaisinkytkennän korjain
 • Plug-and-play -käyttöönotto
 • Jokainen ATUC-50CU-keskusyksikkö tukee 100 ATUC-50DU-keskusteluyksikköä, ATUC-50IU-liitäntäyksikköä ja ATUC-50INT-tulkkiyksikköä
 • Kolme ATUC-50CU-yksikköä voi linkittää Cat5e-kaapelilla jolloin saadaan langallinen 300 DU/IU/INT -yksikön järjestelmä
 • Jokainen ATUC-IRCU-infrapunakeskus tukee 200 ATUC-IRDU-keskusteluyksikköä ja 100 ATUC-50DU/IU/INT -yksikköä
 • Järjestelmä on koottavissa sekä rengas- että daisy chain -muotoon
 • Kaksi ATUC-50CU -ohjainyksikköä voi linkittää yhdestä ATUC-IRCU -yksiköstä jolloin saadaan 100 uutta langallista DU/IU/INTs yksikköä 50CU:ta kohden, yhteensä 500 DU/IU/INT -yksikköä!
 • IR-yhteyden ansiosta keskustelut säilyvät suojattuina seinien sisällä eivätkä karkaa ulkopuolisiin korviin
 • IR-järjestelmä ei vaadi lähetys- ja vastaanottotaajuuksien koordinointia
 • Laajennettavissa ATUC-IRCUDAN -infrapunayksiköllä jossa on kaksinkertainen, varmistettu Dante™ -lähtö
 • ATUC-50INT-tulkkiyksiköillä on helppo luoda kaksi- tai kolmikielinen tulkkaus
 • Kolme valinnaista toimintatilaa (Free Talk, Request to Talk, Full Remote), sekä erilaiset hierarkiakäskyt
 • Sisäänrakennettu .wav ja mp3 -tallennus erilliselle USB-asemalle
 • Ohjattavissa niin Web Remoten kuin monien muiden IP-ohjainten kautta
 • Automaattinen, yksikkökohtainen tasonsäätö, mikrofonitaso ja mikrofonin ekvalisaattori
 • IRDU toimii yhdellä tai kahdella LI-24-litiumakulla, noin 6,5 tai 13 tuntia toiminta-aikaa, virtalähde saatavissa erikseen
 • ATUC-50IU asentuu huomaamattomasti ja toimii monen valmistajan mikrofonien kanssa
 • ATLK-EXT165 link extender syöttää DC +48V käyttöjännitettä pidempiin ja laajempiin kokonaisuuksiin
 • Järjestelmä on monipuolisesti muokattavissa ja laajennettavissa tilanteen mukaan

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Vitikka Juhani

Yksikön päällikkö | Manager

Kanavamyynti | Channel Sales

0400 800 368

juhani.vitikka [at] studiotec.fi