Zoomin uutuudet podcasting -ympäristöön

Äänentoisto / Pro Audio
14.12.2020

Zoom on elänyt ajan hermolla ja julkaissut tänä vuonna todella monta podcasting -ympäristöön sopivaa tuotetta. Helposti voisi syntyä käsitys, että nämähän jopa syövät toistensa markkinoita, mutta tuotteet on aika kivasti lomitettu keskenään niin, että eri koko- ja hintaluokissa löytyy erilainen valikoima ominaisuuksia halutaanpa sitten mahdollisimman monikäyttöistä tai helppokäyttöistä vaihtoehtoa. Zoom on myös huomioinut yleisimmin käytettävät mikrofonit eli laitteissa on tarpeeksi Gain-säätövaraa niin, ettei mikrofonia varten tarvitse hankkia mitään ylimääräisiä etuastepalikoita. 


P8 Podtrak

Kosketusnäytöllä varustettu P8 Podtrak on täysin itsenäisesti toimiva "työasema" podcastien ja radio-ohjelmien tekoon. Tiedostoja voi leikata, yhdistellä, feidata ja jopa lisätä toinen tiedosto taustamusiikiksi suoraan laitteen omalla näytöllä. Myös esim. puhetta tasoittava kompressori ja s-kirjaimen liikaa suhinaa korjaava de-esser ovat helposti säädettävissä yhdellä "enemmän-vähemmän" liu'ulla. 6 mikrofonia ja kuudet kuulokkeet on kaikki helposti värikoodattu voimakkuussäätöjen kohdalla. Myös kännykän tai tietokoneen saa liitettyä laitteeseen ja tarjolla on 9 jinglepaikkaa. Muiden helpottavien säätöjen lisäksi automaattimikseritoiminto voi vaimentaa "ei-puhuttuja" mikrofoneja, jotta taustahälyä saadaan pienennettyä. Tiedostot voi tallentaa joko raakana tai valmiiksi miksattuna Limiter, Compressor, De-Esser, Low Cut ja EQ-säätöjen kera.  


 

P4 Podtrak

Podcastien tekeminen ei voisi olla paljon tätä helpompaa. 4 kanavaa ja neljät kuulokkeet on varustettu omilla säätimillään suoraan etupaneelissa. Yhteen kanavista voidaan myös kytkeä kännykkä ja toiseen tietokone. Näin haastatteluja voidaan tehdä myös etänä ilman sen monimutkaisempaa järjestelmää. Mix-minus -toiminto estää puheen kiertämisen takaisin puhujalle. Neljä jingle-paikkaa mahdollistavat omien ohjelmatunnarien tai musiikkipätkein soittamisen. Kahdella AA-paristolla saadaan jopa 4 tuntia tallennusaikaa ja laite tunnistaa jopa 512GB SD-kortit eli haastatteluja voi tehdä niin tanssisalin aulassa kuin virallisemmassakin studiossa. 


 

H8

Kämmentallentimien kategoriaan kuuluva H8 rikkoo rajoja siinä mielessä, että sitä voi käyttää kolmessa erilaisessa toimintatilassa: elokuvaääni, bändisoitto ja podcasting. Elokuvaäänen kohdalla näyttö keskittyy selkeään mittarointiin. Musiikkitallennuksessa käytössä on miksaustoiminnot ja kaikuefekti. Podcasting -tilassa kosketusnäytöllä on lisäksi 4 "jingle-npäppäintä". Podcasting tilassa käytössä on 6 mikrofonia, mutta maksimissaan H8:aan voi yhdistää jopa 10 mikrofonia, sillä sisäinen kapseli on korvattavissa uudella 4 XLR-liitäntää tarjoavalla lisävarusteella. H8 on hyönteismäisestä olomuodostaan huolimatta äärimmäisen näppärä käyttää ja laite istuu pienempäänkin käteen haluttaessa esimerkiksi tallentaa haastatteluja sisäistä stereokapselia hyödyntäen. 


 

Am7

Android-laitteille tarkoitettu mikrofonikapseli toimii kääntyvän olemuksensa ansiosta niin äänihaastatteluihin kuin videoääneen. 90/120-asteen kulma tai M-S -asetelma mahdollistavat parhaan äänenlaadun joka tilanteeseen. Mikrofoni on vielä käännettävissä selfie-asentoon eli bändiäänitysten lisäksi Am7:lla onnistuu myös kaikenlaiset tuotevideot ja kuvahaastattelut. 


 

ZDM-1 

Erinomaista tallleninvalikoimaa täydentämään Zoom on valmistanut ZDM-1 -mikrofonin. Vaikka mikrofoneja valikoimissa ei tässä muodossaan ole aiemmin ollut, on Zoomilla todella pitkä historia kämmentallentimien suunnittelussa ja täten myös mikrofonikapseliteknologia on selvästi hallussa. ZDM-1 on muodoltaan ja olemukseltaan perinteinen dynaaminen haastattelumikrofoni ja tuossa käytössä se onkin omimmillaan keskittyen puheäänen toistamiseen ja taustamelun vaimentamiseen. ZMD-1 on myös saatavana pakettina, jossa on asialliset kuulokkeet ja pöytätripodi. 


 

F2/F2-BT

Kentällä tapahtuviin äänityksiin tarkoitettu, solmiomikrofonilla varustettu F2 on saatavana sekä Bluetoothilla että ilman. Bluetooth helpottaa signaalin säätöä ja monitorointia kännykän ruudulta. F2 on saatavana mustana ja valkoisena, joten se sopii myös juhlallisempiin tilaisuuksiin 
 

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Siren Perttu

Tuotepäällikkö

040 486 8884

perttu.siren [at] studiotec.fi