Got problems? Soniblella on ratkaisuja!

Äänentoisto / Pro Audio
09.11.2017

Sonible on itävaltalainen audiolaitevalmistaja ja Studiotecin tuoreehko edustus. Soniblella on erinomaisten softatuotteidensa lisäksi rosterissa toistaiseksi vain muutama hardware-tuote, mutta jotka kuitenkin voivat ratkaista useita ongelmatilanteita.

 

ml:mio muuntaa ja haaroittaa MADIa

Otetaan ensimmäisenä käsittelyyn ml (missing link) –sarjan mio. Kyseessä on pomminkestäviin metallikuoriin rakennettu MADI-konvertteri, josta löytyy RJ45, optiset SC- ja koaksiaaliset BNC –liitännät. mio saa virtansa powerCon-liitännän kautta, mikä mukailee otollisesti laitteen rungon luomaa fiilistä keikkakestävästä laitteesta.

ml: mio on bittitransparetti eli Soundcraft/Studerin ja DiGiCon omat MADI-implementaatiot kulkevat laitteen läpi, sisältäen valmistajien kontrollidatan muuttumattomana. Näin esimerkiksi sisääntuleva CAT-muotoinen data saadaan muutettua optiseksi, mikäli signaalitie sitä vaatii. Samalla syntyy myös koaksiaalimuunnos, joten laitetta voidaan käyttää myös yksinkertaisena MADI-splitterinä, esimerkiksi äänitystä tai varmuuskopioäänitystä varten. ml:mio ei kuitenkaan osaa muuntaa valmistajien erilaisia kontrollidatoja keskenään yhteensopivaksi eli Soundcraftilla ei edelleenkään voida käskyttää DiGiCon stageboksia tahi päinvastoin.

Soundcraft Vi1:n omistajille ml:mio antaa kaivatun mahdollisuuden muuntaa MADI-signaalia stageboxien yleisesti käyttämästä CAT-muodosta vaikkapa RME:n MADIface USB:n ymmärtämään muotoon virtuaalista soundcheckiä tai monikanavaäänitystä varten.

mio-pari toimii tarvittaessa myös CAT MADI-buusterina. Kahden purkin avulla voidaan kasvattaa CAT MADIn 100 metrin kaapelirajoitusta: muunnetaan signaali välillä vaikkapa BNC-muotoon ja sitten takaisin CATiksi ja voimme vetää MADIa toiset 100 metriä CAT muotoisena.

mio sijoittuu 550 euron hintaluokkaan (alv 0%).

 

ml:1 on täydellinen seminaariäänikortti

Soniblen toinen ratkaisupurnukka on ml:1, joka on rakennettu mion kaltaisesti kestämään rajummankin käytön, powerCon-virtasyöttöä myöten. Laitteesta löytyy USB-väylä, joka mahdollistaa laitteen käyttämisen äänikorttina kaikissa tietokoneissa ilman ajureiden asentelua. Se on siis täydellinen esimerkiksi seminaareihin tai neuvottelutiloihin, joissa satunnaisista tietokoneista on saatava ääntä PA-järjestelmään. Tietokoneen äänen saa ulos niin analogisena (2 x XLR) kuin digitaalisenakin (AES/EBU).

Muita ulkoisia äänilaitteita varten ml:1 toimii myös passiivisena kaksikanavaisena DI-boksina asiaankuuluvine pädeineen, erotusmuuntajineen ja ground lift-kytkimineen. Lisäksi laitteessa on vaihdettavalla litiumakulla toimiva multitone-signaaligeneraattori, joka auttaa tekemään linjatsekkiä tai signaalitien ongelmia ratkottaessa.

ml:1 maksaa 240 euroa alv 0%.

 

Tarvetta monikanavaiselle päätevahvistimelle?

Soniblen valikoimista löytyy myös laadukkaita monikanavaisia päätevahvistimia: D:16 ja D:24, jotka tarjoavat nimensä mukaisen kanavamäärän ja 250W (@ 4ohm) tehoa per kanava. Myös kanavaparien käyttäminen sillattuna on mahdollista. Molemmat laitteet ovat kooltaan 3 unittia ja painoa on vain noin 20 kiloa.

Päätteiden perussisääntulo on analoginen D-sub-liitäntä, mutta vahvistimiin voi hankkia myös MADI (optinen & koaksiaali), Dante tai AES/EBU –digioptiokortin. Digioptioiden kanssa laiteesta saadaan soundillisesti kaikki irti (SNR > 110dB, max. THD (10Hz-30kHz) 0.05%) ja siksi D-vahvistimet ovatkin löytäneet tiensä muun muassa yliopistojen virtuaaliakustiikkatutkimuksiin ja muihin akustiikkamittauksiin. Vahvistinten ulostulot on toteutettu NL8-Speakon –liittimin.

Lisäoptiona on tarjolla myös DSP, jolla voidaan hallita kanavakohtaisesti viiveitä, dynamiikkaa ja taajuuskorjailua.

Ohessa laitteiden suositushinnat alv 0%:
 

d:16 6690,-
d:24 7590,-
Digioptiot 1850,-
DSP 1320,-

Ota yhteyttä

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua löytämään parhaat ratkaisut tarpeisiisi, odotamme yhteydenottoasi.

 

Suuronen Topi

Yksikön päällikkö,
Distribution Sales

040 528 0104

topi.suuronen [at] studiotec.fi