RME:ltä 390 kanavainen äänikortti

RME julkaisi Frankfurtin messuilla uuden HDSPe MADI FX-kortin, josta eivät kanavat hevillä lopu: tarjolla on peräti 194 sisääntuloa ja 196 ulostuloa.

Laitteessa on kolme MADI I/O-liitäntää, joista kaksi on optisia ja yksi koaksiaalinen. Kortista löytyy lisäksi MIDI, Word clock I/O, AES/EBU-väylä sekä analoginen stereoulostulo monitorointia varten. Laite toimii sekä Windows että Mac-ympäristöissä ja se tukee kaikkia yleisimpiä näytteenottotaajuuksia 192 kHz myöten. Väyläratkaisuna on PCI Express, mutta Sonnetin valmistaman Thunderbolt-adapterin avulla HDSPe MADI FX (kuten muutkin RME:n vastaavat kortit) se istuu myös ongelmitta uusien laptop-tietokoneiden kaveriksi.

Kuten nimestä voi päätellä, kortissa on myös DSP-prosessointi, joka tarjoaa muun muassa kanavakohtaisen vaiheenkäännön, kolmialueisen taajuuskorjaimen, säädettävän bassoleikkurin, dynamiikkaprosessoinnin, sisäisen kaikubussin monitorimiksauksia varten. DSP-prosessori laskee myös jokaiselle kanavalle RMS ja Peak-tasot ilman tietokoneen prosessorin rasitusta. Uusi TotalMix-softa tarjoaa mittaroinnin lisäksi myös ainutlaatuiset reititys- ja konvertointimahdollisuudet kanavakohtaisia tasonsäätöjä myöten. Hide-toiminto puolestaan auttaa pitämään mikserinäkymän sellaisena kuin kukin tilanne vaatii. Mukana toimitettava DIGICheck-softa puolestaan tarjoaa laajan työkaluvalikoiman EBU R128 -mittarointia myöten.

RME on luvannut aloittaa tuotteen toimituksen kesäkuussa 2012. Kortin veroton suositushinta on 1235 euroa.

Lisätietoja:
www.rme-audio.de/en_products_hdspe_madi_fx.php

Suuronen Topi


Tuotepäällikkö, Audio consoles & networking


puh. 0207 512 334
gsm. 040 528 0104
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

 

Pro Audio - Tuotemerkit 


Studiotec on Avita ry:n jäsenyritys. Avita ry on toimialaliitto, jonka jäsenistö koostuu AV- tekniikan merkittävimmistä osaajayrityksistä Suomessa.