Ravintola Karma uudistui

Seinäjoki on saanut alkuvuonna täysin uudistuneen ravintolan Karman. Karma pitää sisällään rokkibaarin, karaokebaarin ja yökerhon ja on tällä hetkellä seudun ykkösmesta.

 

Ravintolakompleksin valot, äänet ja videotekniikan suunnitteli ja toteutti Murea Oy. Murean Toni Parikka oli projektissa mukana valo-, ääni- ja videosuunnittelijana alkumetreiltä asti. Tämä helpotti tekniikan integroimista ravintolaan ja näin vältyttiin myös turhalta työltä.

karma1
karma1
karma2
karma3

Kuvat: Toni Parikka

Studiotec toimitti projektiin valo- ja videotekniikkaa ja kaikki efektivalot ovat tietysti ledeillä. Rokkibaarissa Martin Lightjockeyllä ohjataan Multispotin lediheittimiä ja RGB valolattiaa. Yökerhossa kosketusnäytöllinen Lightjockey komentaa Martin MAC 101 liikkuvia ledipesureita ja MAC350 spottikoneita, sekä noin 600 ledipikselin Flexdot nauhoja tanssilattian keskitolpassa ja katossa. Flexdot videopikselit toimivat itsenäisenä grafiikkapintana, mutta valaisevat ja värjäävät samalla myös tanssijoita. Tanssilattian usvasta vastaa Jem K1 ja savuefektit tuottaa katossa olevat Magnum Club smoke savustinpäät. Yökerhon seiniä kiertää videopanelit 37,5mm pikselitiheydellä. Videopanelien grafiikat tehdään ja ajetaan Martin Maxedia mediaserveriltä helposti kosketusnäytöstä ohjaten. Sillä voi helposti kirjoittaa vaikka synttärionnittelut seinille valmiiksi suunniteltujen videoiden ja grafiikoiden lisäksi.

Yökerhon kattava valo- ja videotekniikka haluttiin hyödyntää kunnolla, joten Murea palkkasi projektiin myös valosuunnittelija Marcus Päiviön vastaamaan ohjelmoinnista ja videografiikasta. Illan DJ voi helposti laukoa Marcuksen tuotoksia tanssilattialle tai seinille, mutta välillä yökerhossa on myös erikseen VJ, joka loihtii jokaiselle biisille vielä näyttävämmät ja juuri oikeat tunnelmat.

Yhteistyö Studiotecin kanssa toimi saumattomasti ja joustavasti, kertoo Murean Toni Parikka. Toni halusi tehdä projektin ensiluokkaisella ja luotettavalla kalustolla, joten päätyminen Martin Professionalin laitteisiin ei ollut sattumaa. Toni kiittää myös Studiotecin osaavaa ja tehokasta teknistä tukea, joka on äärimmäisen tärkeää nopeasti kehittyvän tekniikan kanssa pelatessa.

www.ravintolakarma.fi

Lisätietoja:


 
 


Studiotec on Avita ry:n jäsenyritys. Avita ry on toimialaliitto, jonka jäsenistö koostuu AV- tekniikan merkittävimmistä osaajayrityksistä Suomessa.